Det var tidlig søndag ettermiddag at nødetatene måtte rykke ut etter melding om en møteulykke mellom to biler i Lavangsdalen.

Ikke lenge før hadde et kjærestepar på 33 og 30 år kjørt gjennom dalen på vei til Tromsø og juleferie.

– Det var speilglatt på veien, og derfor holdt vi mellom 65 og 70 km/t, selv om det var 90-sone, forteller mannen (33), som ønsker å være anonym, til iTromsø søndag kveld.

Les mer: Bil kløyvd i to etter møtekollisjon på E8.

Ble truffet

Selv om bilen, som kjæresten hans kjørte, holdt lav fart slapp allikevel forhjulet plutselig grepet.

– Bilen vår traff først snøfonnen på høyre side av vegen, og skled så over i snøfonden på venstre side av vegen, forklarer mannen.

På venstre side får forhjulet grep, og bilen vrir seg 90 grader. En bil kommer mot dem i motsatt kjørefelt, og treffer bilen på førersiden.

– Jeg satt i passasjersetet, og forsto at vi kom til å bli truffet. På ett eller annet vis har jeg klart å huke tak i kjæresten min og dra henne mot meg, forteller mannen.

Det kan ha reddet livet til kjæresten.

Bilen de satt i ble nemlig kløyvd i to av ulykken - like bak forsetene. Bakenden av bilen, med baksetene inntakt, ble slengt til andre siden av vegen.

– Det var snakk om 2-3 centimeter fra at vi ble truffet. Det var snakk om utolig små marginer, sier mannen.

Fikk hjelp

Både han og kjæresten klarte å komme seg ut av bilen selv, men var naturlig nok rystet av hendelsen.

– Vi hadde knapt kommet oss ut av bilen før det kom folk til for å hjelpe. Vi fikk sjekket at det gikk bra med alle de involverte, og en brøytebilsjåfør ringte etter nødetatene. Etterpå kom han med både jakke og teppe til oss, forteller mannen.

Både han og kjæresten, samt de to som satt i den møtende bilen ble sendt til legevakten. Som ved et mirakel ble ingen av de fire alvorlig skadet.

– Slik som det smalt, så skulle vi ikke sittet her nå, sier mannen, og mener at de har hatt englevakt.

I bilen satt også to hunder. Den ene klarte seg fint mens den andre ble såpass hardt skadet at den måtte avlives.

– De som kom bak oss på vegen skulle egentlig ikke til Tromsø, men tok med seg hundene og kjørte direkte til veterinæren i Tromsø, forteller mannen takknemlig.

Han forteller at han og kjæresten etter omstendighetene har det bra, man at de naturlig nok er skjelven etter hendelen og trist på grunn av hunden.

– Det blir nok en del søvnløse netter framover, men vi skal forsøke å slappe av og ta vare på hverandre, forteller han.

STOR KRAFT: Bilens bakdel, med baksetene inntakt, lå på andre siden av vegen. Foto: DANIEL LILLEENG