Odd (85) ga bort 10 millioner kroner: – Det betyr veldig mye for oss

Overrasket med gave. Nå kan idrettslaget få hjelp til å finansiere skolebygg og sportell.

Styreleder Geir Ustgård, (t.v.), administrasjonssjef Jan Roger Thorsen og ekteparet Odd og Gerd Andersen. Foto: GUNNAR FRIBERG

andreidretter

Mange idrettslag kan slite med å få hjulene til å gå rundt, og med å kunne tilby barn og unge fasilitetene de trenger. Det er på ingen måte tilfelle hos idrettslaget Runar IL fra Sandefjord etter denne ukens store overraskelse.

Styreleder i Runar IL reagerte med stor glede da han fikk nyhet om den enorme pengegaven fra Odd Andersen. 85-åringen har vært medlem i klubben siden opprettelsen i 1949, og har representert klubben i både håndball, fotball, friidrett og ski. Han er fortsatt aktiv på trening sammen med veteranlaget til klubben.

– Odd Andersen har vært raus med Runar IL ved flere andre anledninger, og det er ikke noe tvil om at det er klubben i hans hjerte. Det betyr veldig mye for oss, at noen setter pris på det vi gjør for barn og unge, sier styreleder Geir Ustgård.

Skolebygg og sportell

Klubben har tenkt å bruke pengegaven til å betale deler av et skolebygg som er under planlegging, og realisere planene om et sportell i nærheten. De bygger også en stor hall med en kostnadsramme på rundt 60 millioner kroner.

Da klubben fylte 60 år i 2009 fikk de 800 000 kroner i gave fra Odd Andersen, og på 65-årsdagen fikk de 1,8 millioner kroner til. Tilsammen har klubben gått 12,6 millioner kroner av den sjenerøse 84-åringen fra Sandefjord.

– Betydd mye for han

Pengene har gått til bygging av anlegg og kjøp av utstyr, og er en av grunnene til at klubben har klart å utvikle Haukerød Idrettspark. Midlene kommer fra et salg av en bedrift Andersen har vært medeier i.

– Hele overskuddet ville han gi til Runar. Klubben har betydd veldig mye for han, og han har brukt masse fritid der i alle år. Vi går fortsatt på alle fotball- og håndballkampene, og vi tror de har behov for pengene, sier Gerd Andersen, Odds kone.