Casper Ruud vant første kvalifiseringsrunde i Australian Open (Arkivfoto)
            (Foto: NTB scanpix)

Casper Ruud vant første kvalifiseringsrunde i Australian Open (Arkivfoto)Foto: NTB scanpix

Casper Ruud (18) med overraskende seier - ett steg nærmere hovedrunden i storturnering

Casper Ruud vant i Grand Slam-debuten og trenger bare to seire til for å kvalifisere seg til Australian Open.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Ruud, som er rangert som nummer 227 i verden ved inngangen til 2017, slo Teymuraz Gabasjvili 6–4, 6–4 i en svært jevn kamp.

Den norske tenniskometen deltar i sin aller første Grand Slam-turnering. Med tirsdagens seier er han to kamper unna en plass i den gjeve hovedrunden i Melbourne.

– Alt i alt var det kjempesterkt, selv om Casper ikke spilte sin aller beste tennis, sa pappa Christian Ruud til NTB etter kampen.

– Det var viktig å få en god start, og i tillegg er det langt til Australia. Det hadde vært kjedelig å reise helt dit for å tape den første kampen, tilføyde han.

Sterk spiller

Russiske Gabasjvili er rangert som nummer 140 i verden, men 31-åringen var helt oppe på 43.-plass i februar i fjor. I 2015 spilte han seg i tillegg helt fram til 4. runde i French Open. Det var med andre ord ingen dårlig motstander 18-åringen slo tirsdag.

I et jevnt første sett på bane 22 i Melbourne måtte Ruud se at Gabasjvili tvang fram et servebrudd allerede i game nummer tre. Ruud slo imidlertid umiddelbart tilbake og brøt russerens serve til 2–2.

Deretter holdt spillerne egen serve inntil Ruud igjen brøt Gabasjvili i game nummer ti og vant settet 6–4.

I sett nummer to innledet Ruud igjen med å bli brutt i egen serve, men nok en gang slo den unge nordmannen knallhardt tilbake. 18-åringen brøt umiddelbart tilbake til 1–1 og la deretter ytterligere press på russeren. I game nummer seks brøt Ruud russerens serve til 4–2-ledelse og fulgte deretter opp med å holde egen serve til 5–2.

Kom tilbake

Da så kampen på bane 22 avgjort ut, men Gabasjvili ga seg ikke uten sverdslag. 31-åringen tok de to neste gamene og reddet to matchballer på veien. På stillingen 5–4 kunne russeren servet settet i balanse, men godt spill av Ruud avgjorde kampen i norsk favør.

– Jeg ble litt skeptisk da russeren brøt tilbake, og på 5–4 begynte det å bli litt nervøst i sofaen. Heldigvis holdt Casper hodet kaldt og halt i land seieren. Det viser styrke, sier Christian Ruud, som fulgte kampen fra Norge.

Han legger ikke skjul på at sønnen har kjent litt på nervene foran Grand Slam-debuten.

– Samtidig tror jeg han har gledet seg mer enn han har vært nervøs.

Tirsdagens seier betyr at Casper Ruud skal bryne seg på franske Jonathan Eysseric i neste runde onsdag. Franskmannen er rangert som 250 i verden – altså bak den norske kometen.

– Nå gjelder det for Casper å omstille seg til den kampen, fastslår pappa Ruud.

Med tirsdagens seier innkasserte Casper Ruud 72.000 kroner i premiepenger.

(©NTB)

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: