Petter Øverby var blant de fire Elverum-spillerne som fikk rødt kort etter beskjed fra trener Michael Apelgren. Her fra cupfinalen.
            (Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix)

Petter Øverby var blant de fire Elverum-spillerne som fikk rødt kort etter beskjed fra trener Michael Apelgren. Her fra cupfinalen.Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Forbundet krever svar fra Elverum etter søndagens absurde kamp

Elverum fikk fire spillere utvist med vilje. Taktikken ble heftig kritisert.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Norges Håndballforbund ser alvorlig på at Elverum Håndball pådro seg røde kort med vilje i kampen mot Lillestrøm og varsler at de vil ta kontakt med klubben.

Elverum slo Lillestrøm 30–22 i eliteserien håndball søndag, men det var alt annet enn seieren som ble en "snakkis".

Hjemmelaget pådro seg elleve utvisninger og på tampen satt både Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar på tribunen etter å ha pådratt seg røde kort.

Etter kampen medga Elverum-trener Michael Apelgren at det hele var planlagt, ettersom de fire spillerne nå kan stå over kampen mot Halden, for så å være klare til sluttspillet.

– Jeg skal innrømme at vi spilte på måten vi gjorde for å få røde kort på akkurat de fire spillerne, sa Apelgren til Østlendingen.

Det fikk flere trenere i eliteserien til å reagere. Blant andre Fyllingen-trener Vidar Gjesdal var opprørt, og mente Elverum-treneren bør straffes.

– Det strider mot alle prinsippene vi har i norsk håndball, sa Gjesdal.

Norges Håndballforbund ønsker ikke å kommentere saken, men sier i en pressemelding at de ser alvorlig på påstandene om at Elverum har pådratt seg fire røde kort med vilje.

– Vi vil ta kontakt med Elverum og de øvrige partene fra gårsdagens kamp, og undersøke forholdet grundig før vi avgjør hvordan saken skal behandles, skriver forbundet.

Kommunikasjonsansvarlig i Norges Håndballforbund, Kirsten Birkeland, sier de ikke har mottatt noen henvendelser om saken, og at de ikke ønsker å kommentere den utover pressemeldingen så lenge episoden er under undersøkelse.

– Men uavhengig av om vi får henvendelser, så kommer vi til å undersøke saken, sier hun.

(©NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: