Casper Ruud rykket opp til en 108. plass på verdensrankingen.
            (Foto: Felipe Dana / TT / NTB Scanpix)

Casper Ruud rykket opp til en 108. plass på verdensrankingen.Foto: Felipe Dana / TT / NTB Scanpix

Ruud klatrer på verdensrankingen igjen – nærmer seg topp 100

Nordmannen rykker opp fire plasser på den nyeste listen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Det norske tennistalentet Casper Ruud klatrer til 108.-plass og bestenotering på mandagens ferske verdensranking i tennis

Da verdensrankingen ble oppdatert mandag klatret unggutten fire plasser fra 112.-plass. Det er hans høyeste rangering noensinne. 18-åringen nærmer seg samtidig målet om topp 100.

Tenniskometen tapte kvartfinalen i Challenger-turneringen i Lyon for den canadiske tenåringen Felix Auger-Aliassime fredag. 16-åringen gikk senere helt til topps i turneringen. Ruud fikk likevel rasket med seg nok poeng til å gjøre et nytt byks på verdensrankingen.

Andy Murray er fortsatt verdensener i tennisverdenen, mens Rafael Nadal beholder sin annenplass etter å ha vunnet sin tiende tittel i Roland-Garros. Hans finalemotstander i Frankrike, Stan Wawrinka, er fortsatt nummer tre.

Neste punkt i kalenderen for Ruud er ny challengerturnering i franske Blois denne uken. Nordmannen, som er femteseedet i turneringen, møter belgiske Kimmer Copperjans i 1. runde mandag.

Etter den andre franske turneringen på to uker skal han gjennom en treningsuke før han skal spille to nye challengerturneringer i Tyskland i Marburg (3/7) og Braunschweig (10/7).

Etter det skal han etter planen ut i kvalifisering til ATP-turneringer. Hovedturneringen i US Open i slutten av august er det neste store målet.

(©NTB)

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: