Sagosen om hverdagen i stjernelaget: - Så fort man sover litt på trening her, så smeller det

Sander Sagosen har vært gjennom et rotterace av en oppkjøring i Paris Saint-Germain. Tre treninger per dag sto på programmet Slovenia.

Sander Sagosen byttet klubb før sesongen. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

ballsport

Mandag benyttet han sin første fridag på lenge til en lunsj i Paris.

– Det har vært hardt. I Slovenia (Rogla 1500 meter over havet) var vi åtte dager. Der løp vi før frokost, trente så styrke fram mot lunsj og spilte håndball på kvelden. Det er tøft, men inspirerende. Så fort man sover litt på trening her, så smeller det, sier Sagosen til NTB.

Han er akkurat på vei ut i Paris-gatene når NTB treffer ham på telefon.

– Det blir en lunsj og så litt handling av ting til leiligheten, sier Sagosen.

Han er også blitt samboer med kjæresten Hanna Bredal Oftedal. Hun spiller for Issy Paris.

Sander Sagosen (til høyre) er blitt klubbkompis med verdens beste spiller Nikola Karabatic. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Stjerne

Sagosen gikk fra Aalborg til PSG i sommer. Klubbene møtes i mesterligaens gruppespill. I PSG trenes Sagosen av Noka Serdarusic, i håndballmiljøet en av de mest anerkjente.

– Det er en litt ny måte å spille håndball på for meg. Men han (Serdarusic) er veldig flink. Dette er inspirerende, sier Sagosen.

Han fikk sin PSG-debut da laget hans slo slovenske Maribor med sju mål forrige uke. Fredag tester PSG seg mot franske Creteil.

Mentor

– Hvordan er treningshverdagen med Nikola Karabatic?

– Veldig gøy. Han er en veldig sympatisk kar og artig å trene med.

Karabatic er flere ganger kåret til verdens beste spiller. I januar sa han til NTB at han skulle ta seg av Sagosen og være hans mentor når trønderen kom til Paris.

Norge spiller EM i Kroatia i januar. Der skal VM-sølvet følges opp – og kanskje også forbedres.