50 år gammel fotballspiller fortsetter proffeventyret - går løs på sin 33. sesong

Superveteranen Kazuyoshi Miura er ikke lei livet som fotballproff. 50-åringen har forlenget sin kontrakt med Yokohama på nivå to i japansk fotball.

Kazuyoshi Miura i aksjon for Yokohama forrige sesong. 50-åringen skal spille også denne sesongen.Foto: Kyodo News / AP / NTB scanpix

fotball

Miura, som fyller 51 om en drøy måned, går løs på sin 33. sesong i 2018. Han spilte tolv seriekamper for Yokohama forrige sesong.

Miuras ene seriemål gjorde også at han slo sin egen rekord som seriens eldste målscorer.

Angriperen ankom Yokohama i 2005. I mars ble han den eldste til å spille en profesjonell fotballkamp, da i en alder av 50 år og sju dager. Han overtok rekorden fra engelske Stanley Matthews.

Miura, populært kalt «King Kazu», har en rikholdig CV å vise til som fotballproff.

Han har spilt i klubber som Sydney FC (Australia), Genoa (Italia), Dinamo Zagreb (Kroatia) og Santos (Brasil) gjennom sin lange karriere.

50-åringen har for øvrig norske Ibba Lajaab som lagkamerat i Yokohama.

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

fotball