SPION: Ale ekte spioner har solbriller i verktøykassen. Så også med Branns tidligere speider Lars Tjærnås. Etter det BT erfarer, er han nå på vei inn i en lignende stilling i Vålerenga.
            (Foto: Tor Høvik)

SPION: Ale ekte spioner har solbriller i verktøykassen. Så også med Branns tidligere speider Lars Tjærnås. Etter det BT erfarer, er han nå på vei inn i en lignende stilling i Vålerenga.Foto: Tor Høvik

Går fra Brann til Vålerenga: – Skulle ønske at man hadde copyright på arbeidet

Lars Tjærnås blir etter det BT erfarer Vålerengas nye speider.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Tidligere i høst ble det klart at Lars Tjærnås ikke fortsetter som Branns speider, etter sigende fordi Brann ønsket en speider som var tettere på miljøet i Bergen.

Kort tid etter at Tjærnås’ sorti ble offentlig, ansatte Brann Per-Ove Ludvigsen i stillingen.

Men fotballkommentator Tjærnås er nå, etter det BT erfarer, på vei til Vålerenga. Også i Oslo-klubben er han tiltenkt en rolle som speider. Tidligere har han vært ansatt som trener i samme klubb.

Nå overtar altså hovedstadsklubben en mann som i nesten to år har bygget opp en stor database med potensielle signeringer for Brann.

Tjærnås kommuniserer til BT i en e-post at han ikke ønsker å kommentere avisens opplysninger. Branns sportssjef Rune Soltvedt sier dette om Tjærnås-overgangen:

– Med forbehold om at BTs opplysninger stemmer, så er det selvsagt kjekt for Lars. Jeg og han har hatt et fantastisk forhold, og jeg unner ham alt godt. Vi har visst at han kunne være aktuell for andre klubber, så om dette viser seg å stemme, er jeg ikke overrasket.

– Er det problematisk for Brann, i og med at dere har betalt ham for å opparbeide et stort kartotek over spillere - en innsikt han nå tar med seg videre?

– Det er selvsagt et moment i det hele. Men man kan jo ikke ta livet av folk når de slutter, man skulle ønske at man hadde copyright på arbeidet, men slik fungerer det jo ikke, sier Soltvedt.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: