Lars Tjærnås er Vålerengas nye sjefspeider. Her er han i samtale med en av spillerne han hadde ansvar for sist han var i osloklubben, John Carew.
            (Foto: NTB scanpix)

Lars Tjærnås er Vålerengas nye sjefspeider. Her er han i samtale med en av spillerne han hadde ansvar for sist han var i osloklubben, John Carew.Foto: NTB scanpix

Lars Tjærnås har fått ny speiderjobb

Vålerenga har ansatt Jørgen Ingebrigtsen som sportslig leder og Lars Tjærnås som sjefspeider.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Dermed er klubbens sportslige ledelse komplett. Det melder eliteserieklubben i en pressemelding torsdag.

Ingebrigtsen har vært sportslig administrator i klubben og forfremmes til sportslig leder. I den funksjonen har han ansatt Tjærnås som sjefspeider.

Tjærnås kommer fra tilsvarende stilling i Brann. Han har hatt mange trenerjobber i norsk fotball og var blant annet trener i Vålerenga da laget vant cupen i 1997 og tok seg til kvartfinale i cupvinnercupen året etter.

Han var også assistent for Egil Olsen da "Drillo" var manager i Wimbledon i Premier League.

Ingebrigtsen rapporterer til hovedtrener Ronny Deila på det fotballfaglige og til daglig leder Erik Espeseth på det administrative. Deila skal fortsatt ha det øverste operative og sportslige ansvaret.

– En viktig del av jobben med spillerlogistikk er å være til stede der vi skal rekruttere nye spillere. Spesielt lokalt, men også nasjonalt og utenfor landets grenser. Lars har mye erfaring både som scout og trener, og han har i tillegg vært i Vålerenga tidligere. Å få ham inn i klubben vil styrke teamet, sier Ingebrigtsen.

Tjærnås skal lede klubbens speiderapparat. (@NTB)

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: