Norge tester formen mot VM-klar motstander i mars

Lars Lagerbäcks menn tar imot Australia på Ullevaal 23. mars. Tre dager senere blir det bortekamp mot Albania.

Landslagstrener Lars Lagerbäck og hans mannskap møter Australia og Albania i landskamper i mars.Foto: NTB scanpix

fotball

Til høsten starter det nye konseptet Nations League, der gruppespillet går av stabelen fra september. Norges Fotballforbund har jobbet med å finne motstandere på den internasjonale kalenderen i mars.

– Det føles veldig bra å ha fått på plass to landskamper i mars så god tid i forveien. Det er dessuten bra at vi både får en hjemme- og bortekamp som det antakeligvis også blir når Nations League starter i høst, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

– Motstanderlagene har litt ulik spillestil, og det vil også gi nyttig erfaring. Oppsummert kjennes dette som en bra start på våre forberedelser til høsten. Jeg håper vi sees på Ullevaal i mars og i hele 2018, fortsetter han.

Norge og Australia har møtt hverandre i to landskamper tidligere. I 2004 endte det 2-2, mens Australia vant 1-0 i 1997.

Australia er kvalifisert til VM-sluttspillet i Moskva og ble trukket i gruppe C med Frankrike, Peru og Danmark.

Albania og Norge møttes i EM-kvalifiseringen til mesterskapet i 2000. Det endte 2-2 på Ullevaal og norsk 2-1-seier på bortebane. I VM-kvalifiseringen 2013 endte det 0-1 på Ullevaal og 1-1 i Albania.

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

fotball