Pogba av med skade da Manchester United vant i Champions League-comebacket

To nordmenn i aksjon. Slik var Champions League-kvelden.
fotball

Manchester United-Basel 3–0

I fjor Manchester United-spillerne se Champions League på TV, men tirsdag kveld var det omsider duket for comeback.

Manchester United vant kontrollert 3–0 mot Basel og Mohamed «Moi» Elyounoussi.

Men 19 minutter ut i kampen skjedde noe som skapte frykt blant Manchester United-supportere. Da måtte Paul Pogba, som hadde fått kapteinsbåndet, av med en skade.

Usikkert hvor alvorlig skaden er

Midtbanestjernen var tydelig frustrert mens han holdt seg til baksiden av låret på vei ut av banen. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

United-manager Jose Mourinho sier han ikke vet hvor alvorlig skaden er.

– Jeg vet ikke. Men det kan se ut som en muskelskade. Erfaringsmessig kan en muskelskade sette deg ut av spill et par uker, sa Mourinho etter kampen.

Men skaden virker ikke å bekymre den portugisiske manageren, som sier han har en tropp som er godt rustet mot skader.

– Hvis ikke Pogba kan spille kan vi bruke Ander Herrera, Michael Carrick, Marouane Fellaini eller Nemanja Matic, sa Mourinho.

Kom inn og scoret

Marouane Fellaini kom inn, og innbytteren inntok hovedrollen. Innlegget fra Ashley Young etter 35 minutter var utsøkt, og Fellaini stanget inn åpningsmålet.

I 2. omgang økte Manchester United ledelsen to ganger: først ved Romelu Lukaku, dernest ved innbytter Marcus Rashford.

Dermed fikk Manchester United en glitrende start på Champions League-returen. Klubben vant turneringen i 2008, før de tapte finalene i 2009 og 2011 for Barcelona. I 2014/2015-sesongen var de ikke kvalifisert, før de sesongen etter røk ut allerede i gruppespillet. I fjor var de kun kvalifisert for Europaligaen – en turnering de riktignok vant.

«Moi» kom til en stor sjanse i 2. omgang, men David de Gea reddet mesterlig. Det var det nærmeste Basel kom denne kvelden.

I gruppe A vant også CSKA Moskva 2–1 borte mot Benfica.

Her tusler en tydelig frustrert Paul Pogba av banen med skade.  Foto: JASON CAIRNDUFF / X03805

Paul Pogba måtte ut med skade i kampen mot Basel.  Foto: JASON CAIRNDUFF / NTB scanpix

PSG-stjernen herjet

Paris Saint-Germain har handlet dyrt denne sommeren, og stjernene markerte seg virkelig i bortemøtet med Celtic i gruppe B tirsdag kveld.

Neymar og Kylian Mbappé sendte PSG opp i en tomålsledelse. Det var Mbappés syvende Champions League-scoring. Dermed tangerte 18-åringen Patrick Kluivert, som inntil tirsdag hadde turneringsrekorden for antall scoringer gjort av en tenåring.

Edinson Cavani fulgte opp med to mål i det som til slutt ble en overbevisende 5–0-seier.

Den norske forsvarsspilleren Kristoffer Ajer satt på benken hele kampen.

I samme gruppe leverte også den tyske giganten Bayern München varene. Scoringer av Robert Lewandowski, Thiago Alcântara og Joshua Kimmich sørget for 3–0-seier over Anderlecht.

Knusende Chelsea-seier

I gruppe C kjørte den regjerende Premier League-mesteren Chelsea over Qarabag.

Pedro åpnet scoringsballet, før Davide Zappacosta økte ledelsen. I 2. omgang scoret César Azpilicueta og Tiemoué Bakayoko hvert sitt mål, mens Michy Batshuayi ble tomålsscorer.

Tarik Elyounoussi kom inn for Qarabag etter 77 spilte minutter.

I gruppens andre kamp ble det målløst mellom Roma og Atlético Madrid.

Omar Elabdellaoui med 90 minutter

Den norske landslagsbacken Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Olympiakos, men den greske klubben ble til slutt beseiret på hjemmebane av portugisiske Sporting.

Sporting scoret tre mål før pause, mens Olympiakos fikk to sene reduseringer.

I den andre kampen i gruppe D vant Barcelona imponerende 3–0 over forrige sesongs finalist, Juventus. Den kampen kan du lese mer om her.

  • Hør Tom Nordlie fortelle om da han måtte «flykte» fra 200 medlemmer fra Klanen på trening på Valle:
Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball