Slik blir TIL-vinteren – vurderer treninger i Fløyahallen

TIL har på lang vei spikret forsesongen - og møter en gammel kjenning i generalprøven.

Tromsø-vinteren kan være mildt sagt lunefull. Her er Gjermund Åsen (med ball) og Lasse Nilsen i aksjon for TIL mot Viking på Alfheim i oktober. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

fotball

Selv om inneværende sesong er langt fra over er planleggingen for neste år godt i gang på Alfheim. TIL har satt en rekke av reisene og kampene som skal spilles før sesongen sparkes rekordtidlig i gang den 11. mars.

Før den tid venter tur til både Tyrkia og Spania etter treningsoppstart cirka 15. januar (se faktaboks).

Etter noen hektisk uker avsluttes sesongoppkjøringen med generalprøve i Bodø mot Glimt 4. mars.

Klubben gikk tidligere i høst ut med en plan om å åpne Alfheim for trening allerede fra 8. januar. Vel vitende om at Tromsø-vinteren kan være mildt sagt lunefull har klubben lagt opp en plan B.

– Vi kommer til å trene to-tre ganger i uken innendørs på fast basis i tillegg til Alfheim, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Vil unngå Skarphallen

I tidligere år har utskjelte Skarphallen vært TILs reserveløsning i forsesongen. Det håper sportssjefen så langt det går å unngå. Hver forsesong klager nemlig en rekke spillere på forholdene i hallen, og flere skader kan spores tilbake til overbelastning på underlaget der.

– Vi ser på Fløyahallen som en mulighet. Kanskje Bardufosshallen også kan være aktuell, så får vi se om enkelte økter må være i Skarphallen, sier Johansen til iTromsø.

For sportssjef Svein-Morten Johansen erkjenner at hvis værgudene slår seg vrange blir det vanskelig å trene utendørs midtvinters. Oppvokst i byen tar Johansen et øyeblikk på seg væranalysehatten for vintermånedene.

– Jeg er usikker på hvordan det vil være å trene ute i januar. I den måneden er det slik at hvis det er stabilt vær er det høytrykk. Da er det veldig kaldt. Er været derimot mildere og mer ustabilt betyr det ofte nedbør, sier Johansen.

Sportssjefen bekrefter TIL er i dialog med Fløya om bruk av deres hall, uten at noe er avklart.

– Det er kanskje muligheter på formiddagstid der, sier Johansen om hallen TIL trente i da den åpnet tidlig på 2000-tallet.

Slik så Alfheim ut under seriekampen mot Viking. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

VM gir tidlig serieåpning

Den tidligere seriestarten den 11. mars ser ikke Johansen langt fra bare negativt på. Aldri tidligere har Eliteserien i fotball spilt første runde så tidlig i mars.

Årsaken er at det kommende sommer skal arrangeres VM i Russland, noe som gjør at fotballforbundet har valgt å legge åpningen langt tidligere. 2017 var det et mesterskapsfritt år, og da var seriestarten ikke før 2. april.

– For oss i Tromsø kan det være like mye snø i april som i mars. Så det å ha kamp i mars på Alfheim handler egentlig om hvordan dagen er da. Jeg er derfor ikke redd for det klimatiske, sier Johansen.

– Forsesongen blir mer naturlig for oss med en tidlig start på sesongen. Vi sliter – uten å reise langt – økonomisk med å få gode kamper i starten av mars. Så at sesongen starter så tidlig er på denne måten bra, sier Johansen som poengterer at TIL vil komme til å vurdere en treningskamp i slutten av mars.

– Da er det en landskampspause etter to spilte serierunder. Det vil vi vurdere, sier Johansen.

For ordens skyld er mars ifølge Meteorologisk institutt den måneden med mest snø gjennom året. Da er det i snitt 94 centimeter. April ligger nest øverst med 91 centimeter snø i snitt.

Slik blir TIL-vinteren 2018:

Cirka 15. januar: Oppstart. Mulig treningskamp mot lokalt lag i samme uke.

Cirka 22. januar-1. februar: Tyrkia-tur med to kamper.

9. februar: Treningskamp mot TUIL på Alfheim.

12.–19. februar: Marbella i Spania. Treningsleir med to kamper.

25. februar: Mulig treningskamp (motstander ikke klart).

4. mars: Generalprøve på bortebane mot Bodø/Glimt.

11. mars: Serieåpning i Eliteserien

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

fotball