To mål på 75 minutter for Starts islandske spiss

Kristjan Floki Finnbogason kom inn og reddet nok et poeng for Start.

Kristjan Floki Finnbogason scoret sitt andre mål for Start mot Bodø/Glimt tirsdag. Etter kampen ble han hyllet av flere utenlandske studenter som hadde tatt turen til Sparebanken Sør Arena. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

fotball

SØR ARENA: – Det var et godt innlegg fra Rolf (Vikstøl), og en fin heading fra meg, sier Finnbogason med et smil rundt munnen.

22-åringen fra Island har kommet inn som innbytter i Starts tre siste kamper, og scoret i to av dem.

Mot Tromsdalen spilte han den siste halvtimen, og satte inn 2–2 ni minutter før slutt.

Tirsdag headet han inn 2–2-målet seks minutter før slutt.

– Det har blitt en vane for meg å score med hodet sommer, sier Finnbogason, som scoret sju av åtte målene for FH før overgangen til Start på headinger.

Håkon Opdal beskriver Finnbogasons mål mot Glimt som «fantastisk».

– Jeg har sett noen videoer fra like før klubben hentet ham, for å se hva slags spiller dette var. Det så kjent ut, sier Opdal.

Spisser som scorer

Det første målet til Start var det også klasse over tirsdag. Steffen Lie Skålevik plasserte ballen i hjørnet fra 18 meters hold, etter å ha spilt vegg med Adnan Hadzic.

– Det var en utrolig avslutning, sier Finnbogason.

Lie Skålevik har nå fem mål på sine fire Start-kampen etter overgangen fra Brann.

– He’s on fire, sier Finnbogason, som tror det blir vanskelig for ham å vinne kampen om spissplassen dersom 24-åringen fortsetter i samme tempo.

– Du kan ikke sette ut en sånn spiller nå. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt, og gripe sjansene mine, sier Finnbogason.

Lie Skålevik var blant Start-spillerne som måtte til dopingkontroll etter oppgjøret mot Bodø/Glimt.I hans fravær i pressesonen, skrøt Opdal av spissens inntreden i laget.

– Han jobber utrolig godt, og han er en ekte spiss. Du ser at han tør å prøve, og han lukter mulighetene. Det er deilig å se han spille, rett og slett, sier keeperen.

– Gull å ha en sånn spiller

Lie Skålevik jobbet utrettelig på topp for Start, og terget også på seg Bodø/Glimts midtstopper Martin Bjørnbak.

– Det er gull for et lag å ha en sånn spiller. Vi er veldig, veldig fornøyd med at han har kommet hit og bidrar, sier Opdal.

Spissen er hentet på lån ut sesongen. Planen er at han skal tilbake til Bergen.

– Klarer dere å få overtalt ham til å bli værende her?

– Vi får prøve så godt vi kan, sier Opdal og ler.

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

fotball