IKKE REDD FOR Å KRITISERE: Petter Northug kommer med ramsalt kritikk av idrettstoppene - uten at det får noen konsekvenser.
            (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

IKKE REDD FOR Å KRITISERE: Petter Northug kommer med ramsalt kritikk av idrettstoppene - uten at det får noen konsekvenser.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Petter Northug med harselas mot idrettstoppene. Her er svaret fra forbundet.

Skistjernen er ikke nådig med idrettspampene. Responsen vil kanskje overraske deg.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Petter Northug er en «løs kanon» i sosiale medier, og han er ikke redd for å sparke fra seg oppover i systemet i Idretts-Norge.

Både idrettspresident Tom Tvedt og Inge Andersen, tidligere generalsekretær i Norges Idrettsforbund, har fått gjennomgå kraftig av Northug den siste uken.

Kritikken kommer etter de sjokkerende avsløringene om idrettstoppenes reiseregninger og - etter manges mening - skyhøye pengebruk på alkohol.

– Kall det satire

Petter Northugs manager, Are Sørum Langås, sier dette om siste ukes oppdateringer på Instagram-profilen «jantelov1» - som har 388.000 følgere.

– Det er noen karikaturer... Jeg tror ikke at det er noen som tar det ille opp, sier Langås.

– Har dere hørt noe fra Idrettsforbundet om det som er lagt ut?

– Neida, vi har ikke hørt noe. Kall det satire, sier Langås som henviser til Northug selv for ytterligere kommentarer.

– Han må få holde på

Som man kan se ligger det mye kritikk på Instagram-postene. Kommunikasjonssjef i Idrettsforbundet, Niels Røine, tar det med et smil når han får høre om innholdet.

– Han må få lov til å holde på, sier Røine.

– Er Petter Northug i en slik posisjon at han fritt kan harselere med idrettstoppene uten at dere reagerer?

– Alle må få lov til å ytre meningene sine. Ikke minst når de er humoristiske, sier Niels Røine.

Petter Northug godter seg også med media på nettstedet tvsporten.no. «Northug med alko-stikk til toppene i Idrettsforbundet» er den siste oppdateringen der.

Hør siste epsiode av Aftenpodden Sport:

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: