Martine Ek Hagen etter comebacket: – Å være med på Farmen ga meg motivasjon

26-åringen var endelig tilbake på startstreken.

Martine Ek Hagen ledet lenge med sitt tidlige startnummer, men ble til slutt nummer 11 fredag.Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

langrenn

GÅSBU/OSLO: Martine Ek Hagen gikk inn til en respektabel 11.-plass på 10 kilometeren i NM fredag, drøyt to og et halvt minutt bak vinneren Marit Bjørgen.

– Det var deilig å starte litt på scratch, sier Ek Hagen, som forteller at fredagens renn kan regnes som en del av comebacket hennes.

26-åringen har hatt en litt annerledes oppladning til NM. Det var nemlig hennes første renn denne sesongen. Det skyldes både sykdom og deltagelse i et ikke helt ukjent realityprogram.

Ek Hagen er nemlig med i årets sesong av «Farmen Kjendis», som vises på TV i disse dager. Etter vel overstått i NM fredag, sier 26-åringen at TV-programmet skal ha sin del av æren for at hun nå er toppmotivert.

– Da jeg kom hjem fra Farmen var jeg full av motivasjon. For det første møter man mange folk som inspirerer deg, og så er det det å gjøre noe helt annet en periode også. Dessuten fant jeg ut hvor bra man faktisk har det som toppidrettsutøver, sier hun.

I perioden før hun takket ja til å være bonde på TV-skjermen, hadde Ek Hagen hatt en tung periode i langrennssporet. 15/16- og 16/17-sesongen var preget av sykdom og uhell.

– Det siste året har gått veldig opp og ned. Jeg hadde en veldig tøff høst i 2016, der jeg måtte reise hjem fra Trou de Ski med sykdom. Så mistet jeg plassen på rekruttlandslaget. Det var kjempetøft, forteller hun.

Også lørdag skal hun konkurrere i NM. På spørsmål om hun nå har som mål å gå seg tilbake i landslagsvarmen er 26-åringen vag.

– Jeg har sluttet å tenke på sånne mål. Det avhenger av så mye annet enn meg, blant annet hvor mange plasser det er. Nå har jeg det kjempefint nå ved å kunne drive med det her, og jeg håper å utvikle meg fremover, sier Ek Hagen.

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

langrenn