Venstre går på barrikadene for sjakk-OL

Skal sørge for at penger til sjakk-OL blir tema i budsjettforhandlingene.

- Dette er noe som vi skal sørge for blir tema i budsjettforhandlingene med regjeringspartiene. Sjakk-Ol i Tromsø er en viktig sak for vårt parti, sier Ola Elvestuen.

sjakk

Stortingsrepresentant Ola Elvestuen (Venstre) er helt klar på at kampen om ekstra 15 millioner til sjakk-OL i Tromsø ikke er over.

Forhandlingstema

— Dette er noe som vi skal sørge for blir tema i budsjettforhandlingene med regjeringspartiene. Sjakk-Ol i Tromsø er en viktig sak for vårt parti, sier Ola Elvestuen til Aftenposten.no.

Det er allerede bevilget 75 millioner kroner til turneringen i Tromsø som går av stabelen i Tromsø i august. Likevel mangler de penger. De har søkt regjeringen om en ekstra bevilgning på 15,1 millioner kroner. Da revidert statsbudsjett ble lagt frem onsdag formiddag, hadde OL-organisasjonen et håp om at sjakk-OL skulle være en post.

Avlysning

Det var det ikke. Ikke ett ekstra øre hadde Regjeringen lagt inn i det reviderte budsjettet. Styreleder i sjakk-OL, Hans Olav Karde, antydet umiddelbart at dette kan bety avlysning av hele konkurransen.

Årsaken til at det nå er pengemangel i organisasjonen, er ekstra utgifter i forbindelse med at de ble nødt til å arrangere en verdenscupturnering i fjor. En turnering som tærte hardt på reservene.

— Søknaden om ekstra bevilgning fra Tromsø var godt begrunnet. Det er ikke snakk om å be om ekstra penger fordi man har sløst med pengene, sier Ola Elvestuen.

Glede hos president

Nestleder i styret for sjakk-OL og president i sjakkforbundet, Jøran Aulin-Jansson, har heller ikke gitt opp håpet.

— Jeg er glad for at Venstre nå tar opp saken. Vi kommer videre fremover til å gi informasjon til andre politikere, sier Aulin-Jansson.

Han er også glad for at Elvestuen har skjønt at dette ikke handler om sløsing, men penger de trenger på grunn av at de ble påført ekstra utgifter i forbindelse med verdenscupen.

— Det er lagt ned tusenvis av gratis arbeidstimer i dette mesterskapet. Sløsing er fjernt fra forklaringen på hvorfor vi trenger mer penger, sier Aulin-Jansson.

Utforsk tema:

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

sjakk