Dylan Teuns vant Arctic Race of Norway.
            (Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix )

Dylan Teuns vant Arctic Race of Norway.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Belgier lurte de norske i Arctic Race: – Et sinnssykt rykk

Dylan Teuns vant både den siste etappen og sammenlagt.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Belgieren Dylan Teuns forsvarte sin sammenlagtledelse da han både vant den avsluttende etappen og Arctic Race of Norway søndag. August Jensen ble nummer to.

Teuns slo til på den siste stigningen på rundbaneløypa inne i Tromsø sentrum. Han så seg aldri tilbake og vant til slutt 11 sekunder foran franske Loic Chetout. Sven Erik Bystrøm tok tredjeplassen på avslutningsetappen.

Av de øvrige norske var Bjørn Tore Hoem og Alexander Kristoff best. De ble henholdsvis nummer 6 og 7.

Sammenlagt vant Teuns 29 sekunder foran August Jensen. Bodøværingen, som vant lørdagens etappe, hadde muligheten til å vinne sammenlagt, men da måtte han ha vunnet avslutningsetappen. Det var han ikke i nærheten av denne gangen.

– Det var et sinnssykt rykk han kom med, og jeg klarte ikke å holde hjulet hans. Jeg klarte å beholde annenplassen sammenlagt. Jeg var litt sliten etter i går, men det er godt å sikre annenplassen. Det var bra, sa Jensen til TV 2.

Teuns havnet i litt problemer med rundt 12 mil igjen av etappen. BMC-rytteren måtte bruke litt ekstra krefter på å kjøre inn hovedfeltet etter å ha havnet bakpå i en lei sidevindssplitt, men det var ikke verre enn at han hadde mer enn nok krefter igjen mot slutten.

Etappen på 160,5 km gikk i en runde ute på Kvaløya før den ble avsluttet med tre runder inne i Tromsø by.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: