Her sykler Valakari Arctic Race på Jens Ingvald Olsens sykkel

Simo Valakari forbereder seg til nøkkelkamp med sykkeltur med Tromsø-ordfører Kristin Røymo (AP).

TIL-trener Simo Valakari syklet lørdagens folkeritt under Arctic Race - på Jens Ingvald Olsens (Rødt) sykkel. Foto: Haakon Steinmo

sykkel

TIL-trener Simo Valakari var blant dem som syklet lørdagens folkeritt fra Tromsø sentrum til Finnvikdalen. Sammen med ordfører Kristin Røymo (AP) dro finnen ut i regnværet.

– Det er bare artig. Med godt selskap, og litt sightseeing og litt trening. Det finnes ingen bedre måte å tilbringe lørdagen på, smiler den joviale fotballtreneren.

– Jeg synes han er veldig sporty som tok utfordring, sier en strålende fornøyd Kristin Røymo.

Populær: Valakari kom til Tromsø som «popstjerne» - det ser ut til at han forblir - selv om resultatene uteblir. Foto: Haakon Steinmo

På Jens Ingvalds sykkel

Valakari hadde fått låne sykkel av den sykkelinteresserte Rødt-politikeren Jens Ingvald Olsen.

Finnen visste lite om eieren av sykkelen, men iTromsø orienterte han om at Olsen har vært en markant og sterk stemme i Tromsø-politikken.

– Det er godt å ha sykkelen hans da. Det er en god sykkel. Kanskje jeg kan få noen inntrykk fra han, gliser Valakari.

Finnen følger sykkelsporten nøye og spesielt Tour de France. Han lar seg imponere over Arctic Race-sirkuset.

– Det er et stort arrangement. Jeg følger nøye med på Tour de France, og vet hva som kreves for å drive med denne idretten. De har min største respekt. Jeg ser spesielt fram til etappen i morgen, og rundløypen i byen, sier Valakari.

Må ha tre poeng

Mandag reiser Valakari og TIL til hovedstad for å jakte sårt tiltrengte poeng.

– Vi må få resultatene raskt. Jeg har sagt det mange ganger tidligere; vi kan ikke kontrollere resultatet, men vi kan kontrollere hva vi gjør og hvordan vi er forberedt. Jeg er glad for at vi fikk cupkampen, nå er vi enda bedre forberedt. Hver dag ser vi bedre og bedre ut som et lag.

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

sykkel