Graabak: – Jeg kan ta OL-gull igjen

Jørgen Graabak (26) kom inn fra reservebenken og sjokkerte med OL-gull i Sotsji for fire år siden. Trønderen mener han er i stand til å gjenta bedriften.

Jørgen Graabak under rennet i Seefeld sist søndag.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

vintersport

Graabak var ikke kvalifisert for det norske laget i den individuelle konkurransen med hopp i den lille bakken i Sotsji. Magnus Krog tok bronse for Norge.

Seks dager senere var inne på laget da det var individuell konkurranse med hopp i den store bakken, og da var Graabak i aller høyeste grad med på notene.

Da smelte den daværende 22 år gamle mannen fra Melhus til med gull for Norge med Magnus Moan på 2.-plass. To dager etter der igjen var han med på det norske laget som tok gull i lagkonkurransen.

Graabak mener han kan klare det samme på ny når det drar seg til i Pyeongchang.

– Ja, det kan jeg. Nå skal jeg prøve å følge den planen som er lagt, og så langt ser det bra ut. Jeg skal få meg noen rolige dager etter tre tøffe konkurranser i Seefeld, og så handler det om å få til noen gode og effektive treningsøkter fram mot avreise. Da skal jeg være i bra slag når jeg kommer dit, sa Graabak til NTB etter konkurransene i Seefeld sist helg.

Flyt

I Seefeld hadde han resultatrekken 10, 8 og 5 i de tre rennene som ble gjennomført. Der var for øvrig både pappa Finn Arne, mamma Grethe og bestefar Arne (83) på plass for å heie på avkommet.

10.-plass er det dårligste han har i verdenscupen denne sesongen. Det foreløpige høydepunktet kom med verdenscupseieren i Val di Fiemme 12. januar.

– Det er mye bra. Jeg gjør noen gode skihopp innimellom, og jeg gjør noen gode langrenn innimellom. Det er positivt. Jeg gikk et bra langrenn. Det er synd at jeg ikke klarte å bikke det i min vei mot slutten. Dette er noe av det bedre jeg har gjort denne sesongen. I og med at jeg har trent så mye jeg har gjort den siste måneden, så er dette veldig positivt, sa Graabak

Steg

Mens Jan Schmid er i Hakuba for å gå verdenscup, har de fire øvrige OL-uttatte norske kombinertutøverne hatt sin siste OL-oppladning i Oberstdorf.

Etter alt å dømme er Graabak, Jarl Magnus Riiber, Espen Andersen og Jan Schmid de fire som får gå den første individuelle konkurransen i Pyeongchang.

– For fire år siden gikk du inn i Sotsji-OL som reserve og fikk ikke gå den første distansen. Så slo du tilbake med to gull. Hva tenker du denne gangen?

– Jeg håper i hvert fall at jeg får gå den første konkurransen i hvert fall, og det er et steg i riktig retning, konstaterte Graabak på nøkternt, trøndersk vis.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport