Bjørn Dæhlie forteller om kostbar pakt med Vegard Ulvang: – Det var den største tabben i livet mitt

Nå kan skilegenden bare le av historien.

Bjørn Dæhlie, her på Idrettsgallaen i 2017.  Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

langrenn

Bjørn Dæhlies navn står med gullskrift i norsk langrennshistorie. Han sikret seg åtte OL-gull før han la opp i 2001. Etter karrièren har Dæhlie blitt en vellykket forretningsmann, men i et intervju med SAS-magasinet Scandinavian Traveler røper Dæhlie sin aller største tabbe.

Vi skrur tilbake tiden et par tiår, der historien begynte. Det var et løfte til lagkamerat Vegard Ulvang som skal ha kostet så dyrt for Dæhlie. Ifølge Dæhlie, var pakten slik:

– Vi skulle aldri åpne en sportsbutikk på slutten av karrièren vår, fordi det var det alle andre gjorde.

– Den største tabben i livet mitt

Senere ble imidlertid Dæhlie kontaktet av den norske entreprenøren Øyvind Tidemandsen. Han ville ha med Dæhlie på oppstarten av en sportsbutikk. Ifølge magasinet gliser Dæhlie når han tenker tilbake på samtalen.

– Det var noe jeg ikke kunne være involvert i, siden Ulvang og jeg hadde lovet det til hverandre. Det var den største tabben i livet mitt, sier Dæhlie.

Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og resten av det norske landslaget herjet med konkurrentene på 1990-tallene.  Foto: NTB scanpix

Sportsbutikken Dæhlie avviste var nemlig XXL, selskapet som omsatte for 7,8 milliarder kroner i 2016.

– Det er én av mine dummeste beslutninger, men en historie jeg kan le av nå. Det er ikke noe jeg tenker for mye på i dag. Jeg har gjort mange tabber, og det finnes alltid ting man burde ha gjort.

Ulvang: – Alt dette er nytt for meg

Dæhlie forteller altså at han hadde en pakt med Vegard Ulvang i tankene da han avviste XXL-entreprenøren. Ulvang kan imidlertid ikke huske samtalen.

– Alt dette er nytt for meg, men det utelukker ikke at han kan ha sagt det, sier Ulvang til Aftenposten.

Duoen var lagkamerater i en årrekke, og var for eksempel begge på laget da Norge vant herrestafetten i 1992.

Både Dæhlie og Ulvang har senere gått inn i klesbransjen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og hør Kjetil Rekdals kraftige oppgjør med norsk fotball:

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn