Johannes Høsflot Klæbo har herjet med konkurrentene denne sesongen. 
            (Foto: Jon Olav Nesvold, Bildbyrån)

Johannes Høsflot Klæbo har herjet med konkurrentene denne sesongen. Foto: Jon Olav Nesvold, Bildbyrån

Klæbo tar pause og dropper flere konkurranser

Dermed mister stjerneskuddet også sammenlagtledelsen i verdenscupen.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Johannes Høsflot Klæbo har vært overlegen og vunnet fem strake renn i verdenscupen så langt denne sesongen.

Nå tar imidlertid 21-åringen en lengre konkurransepause etter lørdagens sprint i Davos.

Det skriver Dagbladet.

Søndagens 15 kilometer fristil går uten skikometen, det samme gjør rennene i Toblach helgen etter. Trolig går også Tour de Ski uten Klæbo, det samme gjør verdenscuprennene i Dresden i midten av januar.

– Det er en liten åpning for at Johannes kan gå et par renn i starten av Tour de Ski, men sannsynligvis ikke. Han skal i stedet legge inn en solid treningsperiode, forteller Løfshus til avisen.

Dropper femmilen i OL

Det er drømmen om å vinne gull i OL i Pyeongchang som er grunnen til at Klæbo står over så mange renn den neste måneden.

Det er trolig på sprinten at gullsjansene er størst, men etter å ha herjet med verdenseliten er han et vinnerkort på flere distanser. Femmila går imidlertid trolig uten unggutten.

– Vi skal ikke utelukke noe som helst med denne gutten, bortsett fra at Johannes selv har sagt at han ikke ønsker å gå femmila. Det er greit å ha gått noen femmiler tidligere i karrièren før man stiller opp på distansen i OL, sier Løfshus til Dagbladet.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: