NAVN: Carl Christian Lein Størmer

ALDER: 33 år

SPILLER I: (Tidligere) Turdus Musicus, The Carmelitz, Kamikaze a Go Go. (Nå) DIE A LEGEND, 1997, Nord mot nord, Rumblin Retards samt har noe nye greier på gang med Mads fra The Familiar og noe kunstrock med Chris Reddy. Men, jeg er aldri mer stolt enn når jeg i sosiale settinger kan titulere meg som «CC, trommis i Rumblin Retards».

Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?

– En gjennomgangstone er vel at det er høyt og bråkete og passe utilgjengelig for «de andre» (hvem nå enn de er), og at hver gang man er i nærheten av å lage noe med kommersiell appell så bedriver man aktiv selvsabotasje med å legge inn et ekstra slag, ei dissonant tone, uansett hva som temmer den undergrunnselitistiske frykten for å «selge ut».

Hvem har inspirert deg mest musikalsk og hvorfor?

– 90-talls snowboardfilmer. Dernest tidlig 2000 punk/hardcore fra Lofoten (herunder spesielt Tommy Forsaa (Vanskapt) sine tekster). Dernest At The Drive-Ins debut fullengder «Relationship of command». Dernest liv og (vrang)lære.

Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?

– Det kan jeg skrive bok om (noe jeg innser jeg begynte på tidligere i år, takk for påminnelsen at jeg må plukke det opp igjen), men det (turné)livet der er jo en evigvarende kamp i skjæringspunktet mellom eufori og selvfornedrigelse. Men et definitivt «høydepunkt» var Turdus sin markering av sitt 10-års jubileum i 2008. På det tidspunktet var vi veldig aktiv og turnerte rundt i den store verden og hadde akkurat kommet hjem fra en USA-turné og tenkte det hadde vært dritkult å markere jubileet med å «ta det tilbake» til der det faktisk startet, på juleballet til Sommerlyst Ungdomsskole, «gi tilbake» til kidsa, etc. Så vi kontakta dem og booka oss inn der. Long story short, vi kom på scenen og midtveis uti andre låta registrerte jeg den 15-år gamle kvinnelige arrangmentssjefen uti salen gav meg et umiskjennelig signal om at dette ikke funket. Så ei halv låt senere var vi faktisk kastet av scenen. I vårt eget 10-års jubileum. Av noen 15-åringer.

Hvis du fikk frie tøyler. Hvem ville du booket til Tromsø og hvor skulle konserten vært?

– At the drive-in på Bastard (selvfølgelig). Vanskapt som support. Bård Badlands som DJ.

Hva er det beste du har gjort musikalsk, eller mest fornøyd med?

– Det må være trommesporet på låt #8 på den kommende Rumblin› Retards-skiva.

Hvor lenge tror du dere overlever som band?

– Vel, band kommer og band går. Men, for å sitere den underkjente poeten D. Brent: «A good idea is a good idea.. Forever»

Når så du sist ditt eget blod?

– Tror faktisk det var under opptakene av overnevnte Rumblin› Retards-låt (den er djevelsk kjapp altså!)