5. Reisen til julestjernen (2012, Nils Gaup)

Nils Gaup har laget mange gode filmer opp gjennom sin lange karriere bak kamera, men dette er et av de flaueste forsøkene på å lage en god film.

Selv om vi møter rutinerte skuespillere som Anders Baasmo Christiansen, Agnes Kittelsen og Jakob Oftebro, klarer ikke «Reisen til julestjernen» å gi noe som kan kalles for julefølelse.

Hovedrolleinnehaver, Vilde Zeiner, er totalt uinspirert og gjør reisen dørgende kjedelig.

Les også: Disse filmene får deg garantert i julestemning

4. Star Wars Holliday Special (1978, Steve Binder)

Huff! Filmen er blitt en kult-hit, men dessverre av den grunn at den er helt elendig. George Lucas kommenterte at om han fant spor av filmen hos enkeltpersoner skulle han selv møte opp med slegge og ødelegge alt spor av den.

Filmen går ut på at Han Solo og Chewbacca som prøver å komme seg hjem til feiringen «Life Day», hvor det forberedes underholdning av varierte slag. Ikke se denne ...

3. «Home Alone 4» (2002, Rod Daniel)

I serien med «Home Alone»-filmer er dette den aller verste. De prøver ikke engang! French Stewart er castet som skurken Marv Merchant, som spilles av geniale Daniel Stern.

Makkverket av en film bør snarest brennes i peisen og glemmes for evig tid.

2. «Santa With Muscles» (1996, John Murlowski)

Herre min nissehatt ... Dette er så ille som man faktisk kan få det. Wrestleren Hulk Hogan spiller «Santa With Muscles». En film hvor den onde millionæren Blake (Hulk Hogan) mister bevisstheten og våkner opp i god tro om at han er julenissen. Sammen med en haug med irriterende kids skal han kjempe vekk skurker som prøver å rane folk i jula. Ikke helt overbevist om at dette er en drittfilm? På IMDB.com har filmen 2,4 poeng av totalt 10 ... Folket har talt.

1. «Surviving Christmas» (2004, Mike Mitchell)

Ben Affleck og James Gandolfini klarer ikke å redde «Surviving Christmas» til å bli kåret til den aller dårligste julefilmen i historien. Multimillionæren, Drew Latham (Ben Affleck), finner tilbake til sitt barndomshjem hvor han betaler familien Valco en overdådig sum for å få feire jul i sitt barndomshjem. Familiefaren Tom Valco (Gandolfini) er naturlig nok ikke særlig glad for «inntrengeren», men blir like lett blendet av den høye summen.

Filmen er ikke morsom, den er ikke søt, den er ikke særlig underholdende, men likevel sendes den på norske TV-kanaler hver eneste jul. Få det bort!

ELENDIG: Nils Gaups forsøk på å blåse liv i «Reisen til julestjernen» holder ikke mål.
FÅ DET BORT!: «Star Wars Holliday Special» er ikke så spesiell...
LA MEG VÆRE ALENE!: «Home Alone 4» bør man holde seg langt unna i jula.
VERSTINGEN: «Surviving Christmas» havner øverst på lista over dårlige julefilmer