Fjorårets Rakettnatt ble en suksess for arrangørene, etter at et utsolgt arrangement ga pluss i regnskapet.

Nå håper musikkfestivalen å utvide sin base fra Stortorget, og ta større deler av Tromsø sentrum i bruk.

Har solgt flere billetter

– Vi har solgt litt flere billetter, sammenlignet med samme tidspunkt i fjor, sier Rakettnatts kommunikasjonsansvarlig Katrine Eimhjellen Blom.

Fjorårets festival, som inneholdt navn som Röyksopp, Susanne Sundfør, Anneli Drecker og Lars Vaular, var utsolgt en uke på forhånd. Denne sommeren ligger målsettingen enda litt høyere.

– I fjor gikk vi hardt og selvsikkert ut med at festivalen kom til å bli utsolgt, og det gikk jo heldigvis bra, hehe. Prognosene vi nå sitter på, sier at festivalen vil bli utsolgt tre til fire uker på forhånd – hvis salget fortsetter i samme tempo, sier Blom.

– Ønsker å utvide

Seks artister er klare for sommerens festival, som i fjor hadde kun norske artister på plakaten. Rakettnatts bookingansvarlig Erlend Mogård-Larsen sier at det vil dukke opp en del internasjonale artister på Stortorget til sommeren.

– Den neste artisten vi kommer til å slippe, er et internasjonalt navn. Vi ønsker å få booket mellom 10 og 15 artister i tillegg til navnene som er offentliggjort, sier Mogård-Larsen.

– Da må dere vel utvide fra én til flere scener, for å få plass til alle artistene?

– Ja, vi ønsker å utvide festivalen, men foreløpig jobber vi med Kulturhuset, The Edge og Driv, for å se om vi får til noe sammen med dem.

Kunstnerisk løft

Festivalens kunstneriske profil skal også få seg et løft i 2016.

– Rakettnatt skal være leken og kreativ. Vi jobber med å finne en kunstner, og muligens en performance-artist for å gi den visuelle profilen et løft.

At festivalen ble tildelt 50.000 kroner fra fylket, er Mogård-Larsen fornøyd med.

– Det er kjempekult! Vi er ambisiøse, og målsettingen er å bli Nord-Norges beste festival. Vi ønsker å gjøre mer enn å bare «selge» headlinere til publikum.

Følgende artister er foreløpig offentliggjort foran sommerens Rakettnatt: Bastille (UK), Karpe Diem, AURORA, Dagny, Astrid S og Ary.