Å snakke om hjemmebanefordel er nesten ikke dekkende for denne konserten. De fleste i publikum har ikke sett Dagny siden hun spilte i akustisk duo med June Egerton, og siden EP-en hennes «Ultra Violet» ikke kommer ut før i neste uke, er "nye" Dagny nærmest et uskrevet blad.

Hun har vært ute i utlandet og har imponert, og nå spiller hun endelig hjemme i Tromsø igjen.

Derfor er det så sinnssykt irriterende og skuffende at det er lyden som saboterer for det som skulle bli Dagnys store hjemkomst.

På de to første låtene (nummer to var knallsingelen «Fools Gold») er det så dårlig lyd at det knapt skal være mulig. På de to neste er lyden brukbar, før lyden av en eller annen grunn blir skrudd så kraftig ned at det tidvis er vanskelig å høre både instrumentene og Dagny selv.

Selv om lyden hadde vært bedre, tror jeg ikke det hadde skadet å utvide bandet. En til gitarist og noen på synth hadde kanskje gjort seg, for med kun bass, gitar og trommis blir lydbildet ganske flatt og udynamisk.

For å gjøre vondt verre er det litt langt mellom de virkelig gode låtene. Det er selvsagt vanskelig å bedømme da man ikke har hørt dem i innspilt format og det er mange premierer ute og går, men det blir litt kjedelig og intetsigende.

Mange av låtene mistenker jeg vil gjøre seg godt på radio med skikkelig produksjon rundt (låten jeg mistenker heter «Like A Bullet» blant annet), men trenger nok litt mer arbeid for å klaffe i liveformatet.

«Backbeat» øker heldigvis inntrykket betraktelig helt på slutten med allsang før bandet har spilt en eneste note, og det klare faktum at det er en kjempelåt. Men man må likevel stille spørsmål ved om Dagny er helt klar for en så pass stor scene.

Skal man bedømme ut i fra det som ble presenter i dag, er nok svaret dessverre nei.

Red.anm. 01.09.2016: iTromsø vil med dette presisere at vi med begrepsbruken "sabotert" overhodet ikke hadde til hensikt å indikere at lydteknikerne bevisst gikk inn for å ødelegge konsertopplevelsen for publikum, men kun å beskrive anmeldernes opplevelse av at de aktuelle konsertene ble skjemmet av dårlig lyd.

iTromsø beklager at begrepsbruken vår isolert sett kan ha vært egnet til misforståelse.