Slapp av, den helt enormt rause og hjelpsomme hedersmannen Egon Holstad har svarene du trenger, og vil begge dagene guide deg nennsomt gjennom programmet. For en steike flott kar, han derre Egon!

«Aurora Aksnes’ lek med piano, elektronikk og stemmebruk trollbinder oss, og viser at dette er en artist som er i ferd med å katapultere ut av startgropa», skrev NRK Urørt allerede da hun var et 17-årig og ubeskrevet blad i den norske artistfaunaen. Og de skulle få gledelig rett. Katapulering de spådde. Katapultering det ble. Jøye meg, her skulle det katapulteres mer enn det noen gang har vært katapultert.

Aurora gikk altså rett til semifinalen, og var booket på flere av de store festivalene, allerede før debutplata hennes var sluppet. Singlene hennes fikk massiv radiospilling, og siden har hun bare fortsatt å trekke til seg oppmerksomhet og publikum. Singelen «Half the World Away», en coverlåt av Oasis, sendte henne dessuten opp til en ellevteplass på de britiske singellistene. Og hun ble nominert til to Spellemannpriser (beste låt og beste nykommer, hvor hun innkasserte den siste) uten å ha sluppet et helt album. Da debutalbumet «All My Demons Greeting Me as a Friend» kom tidligere i år, gikk store deler av musikkpressen helt bananas, ananas, mango og tyttebær.

Anbefalt album: Har bare gitt ut «All My Demons Greeting Me as a Friend», så da er den saken grei.Se opp for: Representanter for Agenda Nord-Norge, primært menn i 50-årene, som drar seg i skjegget med «Eureka!»-blikk, og drodler mulighetspotensial i markedsføring av nordlyset, (aurora polaris, vettu!) med hennes musikk og navn. Se deretter opp for fans som irettesettende smeller tilbake «Hysj, dra tell dokker grisefingran fra ho Aurora!»

17.45: ARYARY er 22 år, og allerede et navn mange har fått opp øyne og ører for. RakettNatt-delegasjonen så hennes opptreden under årets bransjetreff by:Larm og ble svimeslått av gledesrus i lag med en samlet bransje. Rusen fortsatte da de kort tid etter fikk landet bookingen av henne til årets festival. Singelen «Higher», som tidligere i år, nærmer seg en million avspillinger i Spotify, og ble umiddelbart A-listet av P3. «Hennes sceneaura, musikalitet, og stemmeprakt har tatt Norge med storm, og ARY har funnet sitt helt eget rom, der den unike stemmen blomstrer mot dundrende beats og gripende synther» er bookingbyrået Atomic Souls edruelige beskrivelse av musikken hennes.

Anbefalt album: Vi venter fortsatt på debuten. I mellomtiden kan du hjelpe «Higher» å nå en million avspillinger i Spotify.Se opp for: Arild Hausberg, tidligere ordfører i Troms, som underveis i konserten vil knise bredt og pepre sosiale medier med kleine ordspill à la «ARY + Arild = Aryld – smilefjes!)»

Dagny, altså. Alle elsker Dagny. Og de som ikke gjør det er enten noen skikkelige fusentaster, eller bare noen uvitende sulliker som ikke har lest ei avis, ikke hørt på radio, ikke sett på TV eller ikke har hatt internettilgang de siste to årene. Les dagens avis for den mest innsiktsfulle, massive og flotte dekningen av henne til nå.

Les også Egons kommentar «Derfor heier alle på Dagny»

Anbefalt album: Har sluppet to singler (som til sammen er avspilt 25 millioner (MILLIONER!!!) ganger på Spotify, og kommer med ny EP om ei uke. Vi anbefaler deg å høre «Backbeat», hvis du ikke allerede har gjort det, så ikke folk tror du er heeeeeelt dust.Se opp for: Alle som skal fortelle at de har kjent henne før hun ble kjent. Spesielt gamle gubber med pistrete og slitt hår som har jobbet på Blårock, og som nå vil stå foran scenen med ryggen mot artisten og rope ut at de tar absolutt all ære for all suksessen hennes. Se også opp for Robert Dyrnes, som vil stå utenfor området og hytte med neven, mens han vræler at «Backbeat»-singelen er en rip-off av platebutikken hans. Se deretter opp for den massive jubelen da de alle sammen blir spylt ned og ut av festivalområdet av rasende vektere med pressluftdrevne brannslanger.

Les også: Dagny: Unngikk Bob Hunds trusemikrofon.

Er for lengst etablert som et av de store navnene innen nyere skandinavisk pop. Og ikke bare i Sverige. Nordmenn elsker hennes skiver så høyt at hun har solgt i bøtter og spann, med høye listeplasseringer og skiver som har levd lenge på både hit- og radiolister. Ny-soul, blandet med konvensjonell pop og dansbar rock er en kombinasjon det lukter svidd av, og derfor er hun et navn som står øverst på blokka for diverse bookinggruper i diverse festivaler. Spilte for øvrig under Døgnvill i Tromsø i 2009.

Anbefalt album: Som journalist i en tid der ytringsfriheten er under press, benytter jeg anledningen til å banne på trykk, med kulturelt bakenforliggende begrunnelser, ved å anbefale andreskiva «Satan i gatan».Se opp for: Jørn Hoel. Han har nemlig fått seg noen glass prosecco for mye, i anledning at Maggio har italienske aner, og har i så måte funnet ut at det er kjempeartig å si navnet hennes fortere og fortere, så han står bakerst i publikum og snøvler høylytt «Veronica, Veronicca, Verronniicca, VeRONKA Maggio! Hæhæhæhæ!»

Den 22-årige, tromsøbaserte Nordreisa-dama ble straks lagt merke til langt utenfor Reisaelvas bredder da hun tidligere i år ble nominert som en av 10 artister i P3s Urørt-konkurranse. Utnevnelsesjuryen skrev da følgende på sine nettsider: «Hun treffer blink når hun fusjonerer det tradisjonelle med det moderne. Både lyden og den samiske vokalen er vekslende genialt kjølig og varmende sjelfull på samme tid». Nå trakk hun ikke det lengste strået til slutt, men navnet hennes var uansett etablert, og siden har hun sluppet tre singler og en EP, samt bidratt på Joddski-låten «Gærnt Med Mæ».

Anbefalt album: Siden vi er grisk, og vil ha mest mulig for pengene, går vi for den femspors EP-en «Árvedavgi».Se opp for: Forvirrede festivaldeltagere, som begynner å bli slørete i blikket og har tiltagende problemer med å skille artistene i programmet fra hverandre. En typisk uttalelse vil være: «Kæm spelle no? E’ det ho Agy, ho Dagny, ho Ary, ho Maggy, ho Magny, ho Gnady, ho Raggy eller? Fan, kainn dæm ikkje booke U2?»

De er blant de aller største artistene vi har i Norge, de har solgt sjuke mengder med plater, tapetsert hitlister og badet i prisutdelinger i et slikt omfang at de er kjent fort å bruke spellemannpriser som anker på fritidsbåtene sine. Karpe Diem har drevet på helt siden 2000, men ble først allemannseie da de slapp debuten «Rett fra hjertet», som ga dem Alarmprisen, samt en spellemannominasjon i klassen hip hop. Siden har duoen aldri sett seg tilbake, og har knust rekord på rekord og bare vokste seg større og mer populær. Gutta har også vist seg som samfunnsengasjerte i tekst og uttrykk, som har skapt virak og debatter i kjølvann av deres musikk. Ikke minst finansminister Siv Jensen, uten vi her skal gå inn i detaljer. Nå står også en ny rekord og milepæl foran dem, da de vil være det første navnet på fredagens RakettNatt som ikke er kvinnelig. De pløyer stadig ny mark, Karpe Diem, som må være noe av en perfekt headliner for festivalens første kveld.

Anbefalt album: Vi går for 2012-utgivelsen, den bejublede «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden».Se opp for: Politiker og advokat Ragni Løkholm Ramberg, når det går opp for henne at Karpe Diem ikke er en kvinneduo, og hun forlater derfor området i harme, med uttalelsen «Fan heller, to søringmainnfolk! Førbainna skitfestival. Æ ror heim tell Harstad i protæst!»