I høst tok fremadstormende Agnete Båtnes Braaten, også kjent under artistnavnet ÁGY, en uventet pause etter en sykemelding. Etter at hun avlyste konserter både i Oslo og Tromsø, har vi ikke hørt et pip fra den Tromsø-bosatte Nordreisa-væringen.

– Det ble en naturlig stopp etter en sykemelding. Jeg syntes ikke konseptet fungerte. Jeg var ikke helt komfortabel på scenen med det.

Samisk RnB

PRODUSENTDUO: Bak spakene finner vi Spellemanns-nominerte Ariel Sivertsen og Yngve Andersen, som skal mikse ÁGYs nyeste låt.

I høst kunne man også høre henne på enkelte låter sammen med Jørgen «Joddski» Nordeng. Kanskje har akkurat det banet vei for den nye retningen hun satser mot nå.

– Nå spiller jeg inn en singel med et helt nytt band og nye produsenter. Etter en halv dag i studio var given tilbake. Vi havnet på en slags 90-talls RnB-sound. Det er noe helt nytt, og det er så rått. Det føles som det er dit jeg må gå nå. Og det er samisk RnB. Det har jo ingen gjort tidligere, sier Braaten.

Bak spakene finner vi Yngve Andersen og Ariel Sivertsen, som for tiden er Spellemann-nominert med Ondt Blods plate «Finnmark».

Urfett

De samiske elementene følger selvfølgelig med ÁGY når hun nå beveger seg inn i en ny sjanger. Selv beskriver hun det som en naturlig utvikling, og er ikke i tvil om at pop-elementene henger godt med i det nye lydbildet.

– Folk vil høre at noe har skjedd. Nå puster jeg lettet ut etter at det buttet imot i høst. Jeg var veldig nervøs da jeg kom hit, men gutta skjønte med en gang hva jeg ville. Hver av oss tre er gode på tre helt forskjellige måter. Når vi samles blir det urfett, sier Braaten med et glimt i øyet.

– Men er lytterne klare for 90-tallsinspirert RnB med samiske elementer?

– Det er jeg overbevist om. Jeg tenker på hvorfor ingen har gjort dette før? Det er ganske originalt, og det er derfor det er så fett.

- Skikkelig opplegg

Nå blir det først konsert på Prelaten på lørdag, som for øvrig blir ÁGYs første virkelige klubbkonsert. Deretter blir det virkelig alvor når ÁGY skal på bransjetreffet Trondheim Calling.

– Prelaten blir en slags oppladning til det. Det er mye bransjefolk og masse band der. Jeg har lagt et skikkelig opplegg foran dette. Alle som er på Trondheim Calling skal vite at ÁGY er der, for å si det sånn.