Rute 26 spilte mange konserter i Tromsø på slutten av 70- og starten av åttitallet. Nå jobbes det med bandets første konsert på 35 år.

– Vi har lyst til å spille sammen igjen, og jobber med konkrete ting som jeg foreløpig ikke kan gå ut med, bekrefter gruppas pianist Bjørn-Henning Guldbrandsen.

Mimring og latter

I helga som var, hadde nemlig Jørn Hoel invitert sine gamle medspillere på besøk til Oslo. Der ble bandets gjenoppstandelse diskutert.

I 2017: Her er de fem gjenlevende medlemmene i Rute 26 samlet i Oslo hos Jørn Hoel i helga.

– Vi måtte nedover, og teste kokkekunnskapene til Jørn, humrer Guldbrandsen – og legger til at det ble mye mimring og latter i helga som var.

– Vi mintes tida da vi var popstjerner i Tromsø, og det var kø langs hele gata utenfor Prelaten da vi holdt konsert. Rute 26 var et artig band å spille i, blant annet fordi vi hadde mange egne låter – med norske tekster – på repertoaret. Å spille sammen på nytt, er noe vi har prøvd å få til ganske lenge, sier Guldbrandsen.

Har fått spilletilbud

GLANSDAGER: Rute 26, her fotografert i sin aktive periode.

Jørn Hoel bekrefter også ønsket om å spille sammen som Rute 26 meldte seg, under det han omtaler som en svært hyggelig middag i helga.

– Vi har et ønske om å spille sammen igjen, men foreløpig er hele greia litt «opp i det blå». Vi er i samtale med hverandre, og på et eller annet tidspunkt kommer vi nok til å spille sammen igjen, sier Hoel.

Sangeren forteller at Rute 26 har mottatt tilbud om å spille i senere tid, selv om bandet ikke har vært aktive på tre og et halvt tiår.

– Alle i bandet holder på med forskjellige ting, så det har ikke passet tidligere.

– Vanvittig godt musikkmiljø

FAVORITTSTED: Tromsø-bandet Rute 26 fotografert på sitt stamsted, Prelaten, rundt 1980. Fra venstre Per Furøy, Bjørn H. Gulbrandsen, Roy Skog, Jørn Hoel og Gøran Hellstrand. Gitarist Kjell Amundsen var ikke til stede da bildet ble tatt. Arkivfoto

Selv om Hoel ble bandets eneste nasjonale popstjerne, har samtlige medlemmer syslet med musikk i årene som har gått, ifølge Gulbrandsen.

– Det var god stemning og et vanvittig godt musikkmiljø i Tromsø på den tida vi holdt på. Allerede da, var Jørn godt kjent for sitt samarbeid med Steinar (Albrigtsen, journ.anm.). Bandet vårt hadde et godt humør, som smittet over på publikum, og det humøret var fortsatt til stede nå i helga, sier pianisten.

– Var helga som gikk første gang hele bandet var samlet, etter at dere la opp for 35 år siden?

– Nei, vi var samlet i 60-årsdagen til Per Furøy for noen år siden. Den eneste som ikke var til stede, var vår trommeslager Gøran Hellstrand, som dessverre fikk kreft og døde for tre år siden.