De fleste tromsøværinger tenker på Bastard bar, og forløperne Kaos og Middagskjelleren når de hører ordet «jam». Nå stiller Sivertsens Kafé sine lokaler tilgjengelig for spillegale musikere hver torsdag – et konsept som styres av Ove Aigner Haukenes.

Haukenes driver til daglig egen gård og eget studio på Kvaløya, og presiserer at konseptet på Sivertsens Kafé skiller seg fra den faste Tirsdagsjammen på Bastard bar.

Vil ikke legge lista høyt

JAM-ARRANGØR: Ove Aigener Haukenes

– Jeg var en del på jammen når det het Kaos på begynnelsen av 2000-tallet. Nå består disse kveldene av kjempeflinke musikere, som gjerne spiller hele låter. På Sivertsens ønsker vi derimot å gå tilbake til essensen og røttene til jammen; at det skal oppstå musikk spontant, forklarer Haukenes.

Det vil ikke stilles noen krav for ferdigheter eller erfaring, for de spillelystne som ønsker å delta på Sivertsens Kafé sin scene.

– Vi vil ikke legge lista for høyt, og ønsker at folk skal tørre å leke seg med musikken – kanskje til og med prøve seg på et nytt instrument, sier Haukenes spørrende.

Tar med eget studioutstyr

Det mest spesielle med jammen på Sivertsens Kafé, er nok muligheten til å gjøre opptak av låtene.

– Jeg tar med utstyr fra studioet som jeg og kona driver. Her blir det for eksempel mulighet for band til å spille inn en demo med et par låter. Gitarer og bass vil gå rett inn i lydkortet, mens trommene skal «mikkes opp». Dermed har man muligheten til å balansere lydbildet, og mikse innspillingen etterpå.

– Mulighet til å finne nye band

Haukenes og kona gir ut musikk, i tillegg til å drive sitt eget studio. Han avviser ikke helt, at de er på utkikk etter nye talenter.

– Dette kan gi oss en mulighet til å finne nye band, som vi kan gi ut, eller jobbe videre med. Vi arrangerte noe vi kalte for «demofest» i vårt eget studio, men det ligger langt fra byen, og det er sånn sett enklere for oss å komme til musikerne, enn motsatt, avslutter Haukenes.