Både Emil Rodrigo Jørgensen og Mimmi Tamba står nemlig på rollelista når suksessmusikalen fra USA skal settes opp i Norge. Begge er studenter ved teaterutdanninga "Det Multinorske", som Det Norske Teatret og Høgskolen i Nord-Trøndelag står bak. Her tar de en bachelorgrad.

– Vi går jo på skole på Det Norske Teatret, og vi som er elever der skal være med i forestillinga, forklarer Mimmi Tamba.

– Vi er kjempeheldige. Jeg har selv sett forestillinga tre ganger i London. Første gang så jeg den med mamma fordi hun hadde hørt den skulle være bra, og så ble jeg helt frelst. Den er helt fantastisk.

South Park

"The Book of Mormon" er laget av South Park-skaperne Trey Parker og Matt Stone, samt Robert Lopez. Musikalen hadde premiere på Broadway i 2011 og vant samme året en rekke Tony-priser, blant annet for "Best Musical". Tony-prisen deles ut årlig til de beste prestasjonene på Broadway.

I musikalen følger man to unge misjonærer som reiser til Uganda for å spre ordet. I den norske versjonen, som er oversatt av Are Kalvø, er det Frank Kjosås og Kristoffer Olsen som spiller hovedrollene som de to misjonærene.

– Musikalen er så gjennomført, og energien går ikke ned en eneste gang. Dessuten er det en fortelling som de tør å dra langt, selv om det er vanskelig. Jeg elsker jo South Park, og dette er deres humor. Det er smart humor, sier Tamba.

Også Jørgensen kjenner til musikalen fra tidligere, og har sett den i London.

– Det er et privilegium å få være med, og det er spennende å være med å lage en forestilling på den måten, sier han.

Sang og dans

Prøvene starter i mai, og inntil da vet Tamba og Jørgensen kun at de er del av ensemblet – ikke nøyaktig hva deres rolle blir.

– Vi skal danse og synge, og kanskje vi har noen replikker, sier Jørgensen.

– Vi begynner i mai, og jeg er veldig spent. Forestillingen spilles på hovedscenen, og det er utrolig mange som skal være med. Jeg har aldri jobbet med så mange samtidig, sier Tamba.

– Dessuten er Vidar Magnussen regissør for første gang. Jeg har en god følelse, og er veldig spent på hvordan hans humor vil prege musikalen, fortsetter hun.

Musikalen spilles fra begynnelsen av september til slutten av november.