Gabrielle og Sigrid spiller på Stortorget i august 2017.

– Gabrielle er en artist vi har forsøkt på en stund og vi er superhappy med å ha fått det til, sier Hallvar Agersborg, som er kommunikasjonssjef for Rakettnatt.

Gabrielle slipper for øyeblikket en singel i måneden fram til mai. Og den siste mener Agersborg er en potensiell hit.

– Det er en behagelig deilig poplåt som nok vil gå sin seiersgang. Den passer scenen på Stortorget perfekt og hun er en tøff dame som vil ta tak i publikum med energien sin.

SKAM-suksess

Gabrielle har i det siste opplevd enda en popularitetsbølge etter at SKAM-serien ble lansert i Sverige.

– Hun er større i Sverige enn i Norge for øyeblikket. Jeg skjønner at hun er blitt booket mye der fremover, så hun kommer med masse erfaring til Tromsø i august, sier Agersborg.

Kommer til å bli gigantisk

UKJENT: Sigrid er kanskje ukjent for de fleste, men har allerede over 3 millioner avspillinger på sin singel

I tillegg er den heller ukjente norske Sigrid også booket til festivalen. Her mener festivalen at å booke fremtidige stjerner også er viktig.

– Jeg måtte faktisk søke henne opp og når jeg hørte singelen tenkte jeg «YES! Dette er en internasjonal poplåt». Bare på fjorten dager er den spilt over 3 millioner ganger. Redaktøren i Billboard tvitret at andre popstjerner ikke kom til å klare å følge opp dette i 2017.

Fra før er Sondre Justad og Julie Bergan booket til festivalen, som altså fortsetter å hente inn sterke kvinnelige artister.

– Vi liker tøffe flinke damer, sier Agersborg, som henviser til tidligere bookinger som danske Mø, Dagny, Susanne Sundfør, Ary og Astrid S.