Eventyret om Bakkefestivalen i Trondheim har herjet i midtnorske medier den siste uka hvor studenter på rekordtid har fått klarsignal fra kommunen. 6. mai braker det nemlig løs på Møllenberg i bartebyen.

– Det har gått utrolig fort og utrolig mange har vist interesse, sier tromsøværingen Emil Hillesøy, som er født og oppvokst i Hamna.

Nå studerer han ved Handelshøgskolen BI i Trondheim og ble raskt huket inn av initiativtaker Jon Vu-Yen Nguyen.

Seks måneder

ARRANGØR: Emil Hillesøy fra Tromsø er en av dem som står bak initiativet i Trondheim.

Gyven pitchet inn forslaget til Trondheim kommune, som umiddelbart tente på ideen, har bare fått seks måneder på å forberede seg til festivalstart.

– Vi er alle unge, der gjennomsnittsalderen er 24,8 år. Det har utrolig mye å si ettersom vi har en litt ny tilnærming til festivalformatet, sier Hillesøy.

Tirsdag klokken 10 slapp også festivalen sin første artist som er trønderske The Fjords, som også speiler profilen til foretaket.

– I år blir det bare trønderske band og artister, men jeg må nok huke inn noen tromsøband etter hvert. Dagny er en artist jeg gjerne skulle sett her. Jeg skal i alle fall jobbe for det til neste års festival, lover 22-åringen.

Økonomiansvar

Tromsøværingen har fått ansvar for det økonomiske og har allerede sikret 100.000 i sponsorstøtte til Bakkefestivalen. Billettinntekter dekker selvsagt en del, men festivalens budsjett kommer nok opp mot minst en halv million kroner.

– Vi har fått støtte fra både kommunen og fylket, i tillegg til andre støttespillere. Det virker som om alle i byen bare vil oss godt og ønsker at vi skal lykkes. Vi er definitivt i rute til å gjennomføre dette, sier Hillesøy.

Han forteller at det riktignok er en kabal som skal gå opp for egen del ettersom BI-studiene ikke akkurat er en enkel retning for en student. I tillegg er han også trener og sitter i styret for NTNUI Håndball i Trondheim.

– Jeg må jobbe for å få alt til og jeg kan ikke akkurat slappe av. Nå har jeg tatt valget om å være med og jeg har ikke angret siden.

Festivalsjefen selv er fornøyd med å ha Hillesøy med på laget og selv har han sett seg ut en del tromsøband som er aktuelle for festivalen til neste år.

– Uten at jeg skal nevne hvilke, så har jeg sett meg ut ett jeg virkelig vil ha med neste år, sier Nguyen.