I kveld klokken 19.00 starter årets finale i P3 Urørt-konkurranse. Blant de fire finalistene finner vi hardcorebandet Lüt fra Tromsø.

Ut av de seks medlemmene, som utgjør bandet, har halvparten vært med i finalen tidligere. I 2014 kom nemlig punkrockerne i The Wolves seg helt til finalen, men gikk ikke seirende ut av den.

Nå mener gitarist Ørjan Nyborg Myrland at erfaringen kan være utslagsgivende for at Lüt går seirende ut av kveldens duell.

Smartere

I kveld skal nemlig Lüt, i likhet med de andre tre finalistene, spille et 20 minutters sett på radio for å sanke flest stemmer.

– Vi har blitt eldre, smartere, mer klar over hva som skjer og hvordan man skal gjøre det beste ut av det hele, sier Myrlund, som lader batteriene på hotellrommet i Oslo.

Han mener bandet har en fair sjanse mot konkurrentene Pom Poko, Emma Jensen og Dårlig vane.

– Det er sterke konkurrenter, men vi går inn med innstillingen om at det hadde vært artig å vinne. Samtidig er det ikke verdens største nedtur å tape.

Skal ikke gjøre samme feil

Premien for å bli årets Urørt er et trofe og tittelen «Årets Urørt». Samtidig forteller Myrlund at vinnerne pleier å få tilbud fra et plateselskap på etterpåfesten. Likevel er gutta innstilt på å ikke gjøre samme feil som de gjorde siste med The Wolves.

– Etter finalen gikk det to år før vi ga ut musikk. Vi utnyttet ikke boosten vi fikk fra Urørt-finalen. Den feilen gjør vi ikke igjen, sier Myrland.