Tromsø-mannen Sverre Eilertsen flyttet til Oslo, og startet booking- og plateselskapet At Home Music. Selskapet innledet et samarbeid med en rekke artister, med røtter i Ishavsbyen.

Denne helga kommer fem av artistene «hjem» til Driv – der fredag og lørdag kveld dedikeres til minifestivalen «At Home and Away».

Kaller det musikkollektiv

Over to kvelder, har musikkinteresserte tromsøværinger muligheten til å se og høre Jadudah, Peter Estdahl, Great People, Blood Forest Family og Juicy Máihlái. Samtlige har en tilhørighet til At Home Music.

Great People.

– Vi kaller det et musikkollektiv. Alle bandene har base i Oslo, men vi har lyst til å vise fram deres utvikling, foran sitt hjemlige publikum, sier Andreas Bugge fra arrangøren At Home Music.

Bugge opplyser videre, at det blir mulighet for å kjøpe både en- og todagerspass. Etter konsertslutt lørdag, blir det i tillegg etterfest med At Home-tilknyttede DJ-er, hvor alle som har løst konsertbillett slipper gratis inn.

– De fleste bandene er aktuelle med nytt, eller nært forestående, singel- eller EP-slipp. Unntaket er Juicy Máihlái, som er soloprosjektet til Elina Waage Mikalsen fra Blood Forest Family, som foreløpig kun har noen låter ute på Soundcloud.

Peter Estdahl.

– Ærlig respons i Tromsø

Helle Larsen, vokalist i Jadudah, bekrefter at de aktuelle bandene ser mye til hverandre i Tigerstaden.

– De fleste av oss bor her nå, så vi har blitt en liten «Tromsø-gjeng», som går på hverandres konserter og slikt. Noen av oss har At Home som plateselskap, mens andre bruker dem til booking og promotering, forklarer Larsen.

– Vi i Jadudah gleder oss veldig mye, til å spille for publikummet som var «vårt» fra starten av. Vi kommer til å spille en del nye låter til helga, og i Tromsø får vi alltid veldig ærlig respons på nytt materiale. Så vi er litt spente, legger sangeren til.

– Har åpnet seg en ny verden

Larsen forteller at Jadudah har sluppet seg løs, i arbeidet med ny musikk.

Blood Forest Family.

– Vi føler oss friere, utfordrer nye sjangre, og skriver låter uten restriksjoner. Etter at vi begynte å ta i bruk flere elektroniske elementer, har det åpnet seg en ny verden for bandet. Vi har definitivt planer om å spille inn og slippe ny musikk, avslutter vokalisten.