Festivalen går av stabelen fra 10. til 13. august, og programsjef Ida Karoline Nordgård presenterer i dag fire nye bookinger.

Den velkjente gruppa Beady Belle, frontet av Beate Slettevoll Lech, skal spille i bakgården til Hildr Gastrobar lørdag 12. august. Der får de selskap av den ferske soul/R & B-kometen Rohey. Hennes ferske singel ble omtalt som «En retrofuturistisk jazzpoperle som omfavner funkhistorie, soulstorhet og foroverpop», av Nasjonal Jazzscene.

Første Tromsø-konsert på 12 år

Fredag 11. august er Tromsø-bandet LEAGUS satt opp på plakaten. LEAGUS består hovedsakelig av pianist Herborg Rundberg og Kristian S. Olstad på gitar og elektronikk.

Deres sjøsamiske røtter kommer til uttrykk gjennom en blanding av jazz, klassisk, samtidsmusikk og improvisasjon. Fjorårets debutplate «Lea Áigi» fikk positiv kritikk i Feedback.

Samme dag gjør Helge Lien Trio sin første Tromsø-konsert på 12 år. Den Spellemann-vinnende trioen består av trommeslager Per Oddvar Johansen og bassist Frode Berg, i tillegg til pianist Helge Lien.

Vil lokke nye og etablerte publikummere

Tidligere har Tromsø Jazzfestival offentliggjort Jan Garbarek Group og Ellen Andrea Wang Trio til sommerens festival. Programsjef Ida Karoline Nordgård bekrefter at det fortsatt er mange brikker som skal på plass, før det komplette festivalprogrammet er klart.

– Vi har fantastisk mange dyktige, særegne artister og band innen jazzsjangeren i Norge – noe vi er svært stolte av, og som kommer til å speile mye av årets program. Vi har fortsatt mange artister på lur, og gleder oss til å servere et endelig program, som skal lokke både det garva og det nye jazzpublikummet, uttaler programsjefen.