Anneli Drecker er for mange kjent som frontfigur i Bel Canto, og gjennom sitt samarbeid med a-ha og Röyksopp. Nylig slapp hun albumet «Revelation For Personal Use».

Gruer seg til Øya

Drecker spiller solo på både Buktafestivalen og på Norwegian Wood i Oslo. Senere i festivalsommeren dukker hun også opp på Øyafestivalen, men da er det Bel Canto som gjelder.

– Det er kjempefint med så store og flotte festivaler. Gjør vi en god konsert med Bel Canto på Øya satser vi på å gjøre flere konserter etter hvert. Derfor er det veldig viktig at vi gjør en god konsert der. Jeg må innrømme at jeg gruer meg litt, sier Drecker til iTromsø.

Tromsøartisten er for tiden aktuell med soloplaten «Revelation for Personal Use». Med den skal hun ha en mer sammenhengende turne til høsten.

«Revenge time»

Sist Drecker opptrådte med Bel Canto var på Parkenfestivalen i Bodø i 2016. Da hadde bandet en ikke fult så optimal opplevelse.

– Det var en liten miss for vår del. Vi åpnet festivalen og folk skravlet og fulgte ikke med. Nå skal vi spille i sirkusteltet på Øya. Sist jeg spilte der skjønte jeg ikke helt at det var en elektronikascene og kjørte akustisk konsert der med «Rocks and Straws»-plata. Nå er det «revenge time», sier artisten.

Tilbake i Bukta

Anneli Drecker har spilt en gang tidligere på Buktafestivalen. Da som soloartist når hun var aktuell med «Frolic»-plata i 2005.

Det husker jeg veldig godt. Jeg bor på sørøya og får all lyden opp i hagen min. Gjennom årene har jeg fått med meg det meste av musikk hjemmefra. Denne gangen må jeg kanskje dra ned selv, sier Drecker spøkefullt.