Den prestisjefylte, internasjonale pianokonkurransen har hatt økonomiske utfordringer foran sommerens arrangement, som iTromsø tidligere har omtalt. Senest i januar kom Organisasjonen Sino – Nordic Association som en økonomisk reddende engel, men deres sponsormidler på to millioner kroner var ikke nok til å oppnå budsjettbalanse.

Kommunen snudde

Nye pengebidrag fra næringsliv, kommunen, fylket og en privatperson sørger nå for at sommerens konkurranse går i null økonomisk.

– Dette er helt fantastisk! Bedrifter i Tromsø har gjennom til sammen 15 bidrag gitt oss 250.000 kroner, noe som viser at næringslivet mener at konkurransen har betydning positiv betydning for byen, jubler kunstnerisk leder Tori Stødle.

Også kommunen og fylkeskommunen har snudd, og støttet opp om arrangementet i siste time.

– Vi skrev en lang klage etter det forrige avslaget fra kommunen, og på forrige formannskapsmøte vedtok de å gi oss 100.000 kroner, sier Stødle.

Stoppet styremedlem på gata

Etter møter med blant annet Top of the Worlds styreleder Kåre-Bjørn Kongsnes, velger Troms fylkeskommune nå å bidra med 40.000, ifølge Stødle.

– Vi har vært i dialog med Willy Ørnebakk hele veien, og det er veldig hyggelig å ha både fylket og kommunen på vårt lag, sier hun.

En privatperson har også donert en betydelig sum til pianokonkurransen.

– Denne privatpersonen stoppet vårt styremedlem Thoralf Willumsen på gata, for å si at han ville gi oss 10.000 kroner, bekrefter den kunstneriske lederen.

Roser vertsfamiliene

Stødle roser også deltakernes vertsfamilier, og er glad for at sommerens konkurranse kan streames på internett, med hjelp fra UiT.

Neste arrangement starter med midler på en og en halv million kroner i bunnen, i motsetning til 2017-konkurransen som startet med null.

– Sparebank1 og UiT sine bidrag, på toppen av millionen fra Sino – Nordic Association, utgjør selvfølgelig en stor fordel, medgir Stødle.