Han er riktig nok opprinnelig bergenser, men i 35 år har Pjokken Eide vært en betydelig bidragsyter til Tromsøs kulturliv.

Forrige helg ble 71-åringen innlemmet i samme selskap som blant andre The Pussycats og Mari Boione – i Rockheim-museets Hall of Fame i Trondheim.

– Banebrytende band

Eide ble innlemmet som en del av bandet Popol Ace, som gjorde seg internasjonalt bemerket på 70-tallet, med Jahn Teigen i front.

– Etter å ha lest kriteriene for å bli innlemmet, ble jeg direkte «star struck» på egne vegne, sier Eide, og bryter ut i latter.

– Jeg ble oppriktig stolt av meg selv. Popol Ace var et banebrytende band innen synthrocken, men å høre andre si at jeg har hatt særlig innflytelse på norsk populærmusikks historie, pluss dens utvikling og utbredelse, var utrolig flott. For noen fotspor jeg har satt!

Vises på TV lørdag

Innlemmelsesseremonien tok plass i Olavshallen sist søndag, og TV-programmet fra arrangementet vises på NRK1 «prime time» lørdag kveld.

– Våre låter ble fremført av Gudny Aspaas og Johndoe, med Jonas Skybakmoen fra «Stjernekamp». Raga Rockers og Dizzie Tunes ble, sammen med Popol Ace, innlemmet under samme seremoni, opplyser Eide.

Fornøyd: Pjokken Eide peker fornøyd på sitt eget navn, på Rockheim-museet iTrondheim.

Han var medlem av bandet i to år, og husker godt sin siste konsert med gruppa – under Ragnarock-festivalen i Holmenkollen.

– Det drøyeste var allikevel da vi spilte på den første Roskilde-festivalen i ’72. Jeg har aldri vært så redd i mitt liv! Det var tusener på tusener i publikum, og jeg tenkte: «Hvis alle disse menneskene tar noen skritt fremover, blir jeg knust», minnes 71-åringen.

Gjengen samlet: Her er Pjoken Eide og fire andre Popol Ace-medlemmer påscenen i Olavshallen sistsøndag.

Spilte sammen med Sandvik

Etter å ha forlatt Popol Ace i 1973, fortsatte Eide å jobbe som studiomusiker, selv om han var utdannet jurist.

– Jeg var spesielt flink til å skrive arrangementer, og på slutten av 80-tallet jobbet jeg som kapellmester og arrangør for NRK, på en del TV-programmer her i Tromsø, forteller han.

Da Eide flyttet til Tromsø i 1982, ble han umiddelbart en del av byens musikkscene.

– Jeg har blant annet spilt i dixieland-bandet Skansens Fotvarmere, og sammen med blant andre Marit Sandvik i Plagiacci, avslutter den nylig hyllede musikeren.