Ketil Stokkan spiller på Prelaten i Tromsø til helga, og turnerer for fullt helt fram til oktober. Skal spille fem festivaler med ZOO og 15 konserter med eget band mellom Sel (Gudbrandsdalen) i Sør og Båtsfjord i nord. Slapp ny singel i forrige uke, en duett sammen med Terje Tysland, som heter «Det é som det é»

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Pop den ene dagen, blues/rock den andre dagen. Vel, i sommer blir det mye trøkk på slagerne jeg har hatt mellom 1980 og fram til i dag. Mye allsang!

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– «Just Once» av James Ingram. Den gjør jeg alltid bra på karaoke, kanskje etterfulgt av «Killer Queen». Og dersom jeg får fire cognac på rappen, slenger jeg på «Her kommer Pippi Langstrømpe».

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Jeg har flere pinlige øyeblikk i bagasjen enn jeg tør innrømme, og vi rekker nok ikke å rangere disse. Og så er det ikke sikkert at de aller pinligste egner seg for trykking. Vel, jeg husker at jeg, i iveren etter å posere tøft på scenen, skrevet ut og bøyde meg så lang bak at den flotte leopardbuksa mi revna i skrittet. Og da ble gåsungene hengende ute til tørk.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal stille med?– En pent antrukket strykekvartett som spiller Vivaldi i garderoben mens jeg skifter. Et lite glass sjampis og en neve jordbær er heller ikke å forakte.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg– Vel, mine preferanser er musikk mellom Motown og sørstatsrock, men jeg hører også gjerne ei plate med Chet Baker for å stresse ned.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Jeg har spilt overalt i dette landet, og jeg tenker sjeldent på hvor jeg spiller, mye heller på hvem jeg spiller for.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Jeg har alltid elsket musikaler, og gråter alltid en skvett når jeg ser- og hører opera. Så er det sagt, ve, vel … så det for bli musikal sjangeren.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Jeg er ikke noe stor fan av Violet Road, og Espen Lind og Røyksopp er jo allerede svære. Vet sannelig ikke, kanskje denne Dagny kan bli stor.

– Når så du sist ditt eget blod?– Pella meg i nesen og blødde neseblod i forrige uke.