For tredje året på rad har lokale band og artister blitt invitert til å spille akustisk i baren på Blårock. Initiativtakere Edd Stian Sivertsen og Isak Harbitz er så langt strålende fornøyd med både publikumstall og kvaliteten over artistene.

– Nivået har vært skyhøyt, skryter Harbitz, som også spiller trommer i The Modern Times.

Sivertsen sier seg enig og mener Tvibit-huset har mye av æren for det.

– Før var man heldig om man fikk låne et rom fra et annet band. Nå er det mye bedre tilrettelagt, forteller han.

EKSKLUSIV: Tom Harder stiger opp fra asken til det smått legendariske Tromsø-bandet Vishnu. På Blårock stiller han med et foreløpig anonymisert backingband.

Springbrett

Sivertsen forklarer at ideen opprinnelig var å invitere lokale band som i utgangspunktet ikke var komfortabel med å spille akustisk. Mange av artistene som spiller på «Summerwine» er relativt nyetablerte, mens andre har gjort store karrierer i etterkant.

– Dagny spilte her for to år siden. Det var jo et springbrett, kan du vel si, sier Sivertsen og ler.

Arrangørene trekker også fram Mount Washingtons konsert som et tidligere høydepunkt.

HAR SPILT: Dagny spilte på Blå Rocks Summerwine for to år siden.

– De var spillesugne og spilte langt over den planlagte tiden. Konserten endte som en ren maktdemonstrasjon, erindrer Sivertsen.

Åpen billettpris

Harbitz mener noe av det mest interessante med konseptet er å se hvordan artister som vanligvis spiller elektrisk håndterer et nedstrippa format.

– Det er alltid spennende å se hvordan de løser det. Noen lager helt nye versjoner, mens andre spiller låtene som vanlig, bare på kassegitar, forklarer han.

Et annet unikt aspekt med sommerkonsertene er at publikummerne selv bestemmer billettprisen.

– Vi har kjørt et betal-hva-du-vil-konsept. Det har slått veldig positivt ut for artistene, da mange betaler litt når de kommer og mer når de drar, forteller Harbitz.

Sivertsen legger til at det ikke er de store monetære motivene som ligger bak konsertserien fra Blårocks side.

– Vi håver ikke inn penger på dette, men synes det er fint at det er aktivitet på huset på sommeren. Vi håper jo selvfølgelig også at det kan bidra til at nye folk oppdager Blårock som konsertsted, sier han.

Sjelden opptreden

Tidligere Vishnu-gitarist Tom Harder Hansen er en av artistene som gjenstår på årets program. Siden Vishnu la ned i 2013 har vokalist Tor Thomassen gjort seg bemerket med bandet The Late Great, men det har til nå vært stille fra de resterende musikerne.

– Grunnen er at jeg har prioritert familie og studier i det siste, men jeg har skrevet låter til soloprosjektet hele veien, forteller Hansen.

Hansen ga ut en EP i fjor, samt låten «The Pill of Your Eye» på nyåret, men har hittil kun gjort én offentlig opptreden siden Vishnu.

– Dette blir første konsert på ganske lenge. Låtmaterialet vil bestå av ting jeg har skrevet de tre siste årene, så mesteparten vil nok være helt nytt for de aller fleste, forteller Hansen.

Halve konserten blir ifølge låtskriveren et akustisk solosett, mens resten av konserten blir elektrisk med fullt band. Hansen forteller at bandet vil bestå av både kjente og ukjente fjes, men han vil ikke røpe noen detaljer om medlemmene foreløpig.

– Jeg liker å holde ting litt konfidensielt, men jeg lover at det i hvert fall blir én overraskelse.

Disse spiller på Blårock:

13./8. Mads Ystmark & His Retarded Feelings

27./8. The Modern Times

3./9. Vederkast

10./9. North Country Fair: Louien

24./9. Tom Harder