For halvannet år siden startet dirigent og solist Harald Bakkeby Moe opp koret Ishavsguttene, som består av menn/gutter fra 8 år og oppover.

Allerede i september kickstarter de høsten med en skoleturné hvor de synger Tonje Unstad sine barnesanger.

– Vi har fått sangene rearrangert og Tonje Unstad skal faktisk være med oss, sier Bakkeby Moe, som nå håper at koret skal vokse.

LES OGSÅ: For første gang skal et av HTs teaterstykker ut på verdensturné

En unik mulighet

For onsdag i neste uke starter øvingene for koret, som er mellom 15–20 i antallet. Nå ønsker dirigenten at flere skal få være med, i noe han kaller en totalpakke for vokalinteresserte.

– Ikke bare får de være med på en skoleturné, men vi skal også til et treff i Kristiansand hvor vi er med Sølvguttene. Når det nærmer seg jul skal jeg også ha dem med når jeg synger julen inn i Ishavskatedralen, sier Bakkeby Moe.

Om du ønsker å være med binder du deg til en øving i uka, pluss at du får skikkelig akademisk oppfølging av en hørelærerpedagog ved Musikkonservatoriet, i læreren Maria Medby Tollefsen.

– Det er en totalpakke hvor du virkelig får være med på en del, i tillegg til at du lærer utrolig mye. Det er grundig oppfølging, sier dirigenten til koret.

Og om du tror at du må være den nye Pavarotti for å være med, tar du feil. Her er kriteriet at du må være minst åtte år, og at du må kunne synge.

– Du må kunne synge en enkel sang med oss. Det er ikke snakk om store opptakskrav.

Drømmer om et større kor

Ambisjonene for det halvannet år gamle koret er store for dirigenten. Om han kommer opp i et samlet antall på 30 korister er han kjempefornøyd.

– Det ville vært helt fantastisk. Jeg håper også at vi skal kunne sette opp en helt egen konsert og kjøre Mozarts Requiem, for eksempel i Domkirka. Det hadde vært noe.

Men før den tid er det altså skoleturné med Tonje Unstads barnesangplate «Mygga og flua», som vant Spellemannpris i klassen «barneplate» i 2011.

– Det blir utrolig morsomt for oss. Vi har også tidligere hatt skolekonserter, hvor vi ser at barna virkelig følger med. Det er morsomt for oss å være med på noe slikt, sier Bakkeby Moe.