Strange Hellos fem singelutgivelser har gitt bandet en del positiv oppmerksomhet i utenlandske musikkmedier. For knappe to uker siden sto de på scenen under Øyafestivalen for andre år på rad, og nå er debutalbumet på vei.

– Albumet er allerede ferdigstilt, og vi er veldig fornøyde med resultatet, sier vokalist Birgitta Alida Hole.

Kantinedama til The Beatles

Albumet – som slippes 27. oktober på Brilliance Records – er innspilt i Bergen. Mastringa har blitt gjennomført i ærverdige Abbey Road Studios i London, som har huset en rekke store artister – men er aller mest kjent for å ha vært The Beatles’ faste studio.

– De er mitt favorittband, så det var både surrealistisk og kult å gå rundt i de samme gangene som The Beatles gikk i for 40 år siden. Kantinedama i studioet hadde faktisk jobbet der helt siden Beatles brukte studioet, så jeg ble litt starstruck i møte med henne, ler Hole.

– Ikke bare gitarer med vreng

Strange Hellos er booket til Insomniafestivalen i oktober, som faktisk blir bandets aller første konsert i Holes hjemby.

– Det er en fantastisk festival, så det blir nok veldig bra, og det er alltid godt å spille for familie og venner. Mamma og Pappa, som ikke er så glade i å fly, kjørte faktisk til Oslo for å se oss under Øyafestivalen nå i sommer. Det var stas, og en av mine aller beste konsertopplevelser, sier vokalisten.

– Strange Hellos, som bruker både gitarer og fuzzbokser, vil vel også skille seg litt fra resten av Insomnia-programmet?

– Kanskje dét, men vi bruker jo en synth også – ikke bare gitarer med vreng, ler Hole.

Hun legger til at livebesetningen nå er utvidet til syv medlemmer, der Tromsø-musikeren Nora Lovise Tårnesvik spiller bass.

Albumutgivelse i Japan

Albumslippet følges opp av en norgesturné på senhøsten, men det store utland lokker også, innrømmer Hole.

– Plata vår skal faktisk gis ut av et selskap i Japan, så det vil være veldig hyggelig om noen har lyst til å booke oss dit. Å reise til Japan for å spille, ville ha vært som en drøm!

PÅ TUR: Strange Hellos tok turen til sagnomsuste Abbey Road Studios i London for å legge siste finpuss på debutplata. Foto: Privat.