10. oktober lanserer Roar Dons albumet «Natta e over». I den anledning legger han også ut på turné i Nord-Norge.

Alene på scenen

Allerede lørdag spilte han sin første konsert - under Høstmartna på Skjold. Der stilte han helt alene med gitaren sin på scenen.

- På turneen har jeg med meg Håkon Skog Erlandsen på saksofon og keys, Mikael Pedersen Jakobsen på trommer og Ida Karoline Nordgård på bass, men jeg åpnet turneen helt alene, sier han og fortsetter:

- Det var utrolig artig og spennende. Dette er jo musikk jeg har spilt inn med vanvittig flinke musikere, så jeg var veldig spent på hvordan det ville være å stå og synge låtene alene. Heldigvis gikk det veldig bra, men bandet savnes!

Etter konserten på Høstmartna, gikk turen videre til eldrehjemmet i Øverbygd, hvor han også skal spille.

- Så blir det konserter i Harstad, Alta og Kirkenes utover høsten. Jeg skal også innom Oslo, Nord-Norges største by, i november, før jeg runder av på Prelaten i desember, forteller Dons.

Utfordret av kona

I 2014 ble forretningsmannen Dons utfordret av kona Sif Vik til å gjenoppta musikkarrieren i anledning 60-årsdagen hans. Det resulterte i tre utsolgte konserter og et live-album.

Dons har drevet med musikk siden han var 12 år gammel. Da han var 14 ble han kåret til byens beste vokalist. Siden den gang har han vært reisende gatemusikant i både Norge og Europa, samt mangeårig sanger i vokalgruppa Plagiacci.

Våren 2017 har han tilbrakt i studio.

LES OGSÅ: Bursdagsgave ble plateutgivelse

Samarbeidsprosjekt

- Bursdagskonserten ble en oppvåkning for meg, hvor jeg fant musikken igjen. Det ble også starten på et prosjekt med utgangspunkt i låter av Kjetil Holmstad-Solberg og den amerikanske musikeren John Wright, som vi sammen har utviklet videre, sier Dons.

I tillegg har han fått med seg tekstforfatter og oversetter Ragnar Olsen, som i en årrekke jobbet for Hålogaland Teater.

- Han har gjendiktet låtene til nordnorsk, forteller Dons.

Han beskriver den nye musikken som pop ispedd jazz.

- Den appellerer nok til en voksent publikum med sans for tekster på norsk, legger han til.