– Det blir konserter på i hvert fall to av de tre scenene om gangen, forteller Gaute Barlindhaug.

– Det er det som er så kult med at vi er en klubbfestival som foregår inne på kvelden. Man kan gå inn i et hus og oppleve et utrolig vidt spekter av elektronisk musikk i alle de forskjellige rommene, legger Tommy Ose til.

VENNEGJENG: Tommy Ose, Gjøa Orheim og Gaute Barlindhaug er blant arrangørene av Insomnia.

Fire siste navnene

Festivalen har tidligere sluppet store deler av programmet. Tirsdag slippes de fire siste artistene.

Sigrún: Blant de 29 artistene som skal spille under årets festival er islenderen og multi-instrumentalisten Sigrún.

– Sigrún kommer. Hun har tidligere spilt med andre store navn som Bjørk og Sigur Rós. Nå har hun kommet med sine egne låter så det blir skikkelig bra, sier Gjøa Orheim.

– Også har vi fått DJ Mike Servito, en skikkelig kul DJ som er mye kjent i områder som New York og Detroit, forteller Barlindhaug.

Da lysmannen streiket

Han forteller at flere av deres innslag nå og de siste årene har vært DJ-er. Det har ikke alltid blitt like godt tatt imot.

– Da vi arrangerte festivalen første gang for 16 år siden var ikke det å være DJ verken kjent eller anerkjent. Det var mange som reagerte på at noen som bare spiller plater skal få stå på scenen. Lysmannen streika da DJ-en kom. Da pakket han sammen tingene sine og dro, sier han.

I tillegg slippes Romans og J.G. Biberkopf.

DETROIT: DJ Mike Servito er godt kjent i rapmiljøene rundt New York og Detroit. Nå kommer han til Tromsø.

– Kommersielt om ti år

For 16 år siden var det DJ-er som var det nyskapende og ukjente. Nå prøver Insomnia-gjengen å finne nye, ukjente aktører til festivalen.

– Vi vil ha de nyskapende pionerene, de som baner nye veier. De som kommer til å være kommersiell om ti år, sier Orheim.

Likevel lover hun noe for enhver smak. Innenfor sjangeren, så klart.

– Tromsø har en veldig sammensatt befolkning. Vi prøver å ta tak i helheten av denne befolkningen med festivalen. Også kommer det jo selvfølgelig folk fra andre steder i verden.