Mandag delte Fond for utøvende kunstnere ut Rolf Gammleng-priser for over en halv million kroner. Prisen gis til kunstnere som har utmerket seg på plateinnspillinger eller på scenen.

Blant årets 10 vinnere finner vi den tromsøbosatte artisten Anne Nymo Trulsen.

Fikk brev

– Jeg fikk et brev i postkassen fra Fond for utøvende kunstnere i september. Når man får brev fra dem, så er det ofte svar på om man har fått støtte eller eventuelt fått avslag. Det var litt merkelig, for jeg hadde ikke søkt om noe støtte, forklarer Trulsen til iTromsø.

– Men det var et veldig, veldig gledelig brev. Det sto at jeg var en av vinnerne, hvor mye penger jeg fikk tildelt og hvor jeg skulle møte opp for å få tildelt prisen. I tillegg sto det at jeg måtte holde det hemmelig. Jeg er ikke god til å holde på hemmeligheter, men jeg klarte det faktisk, sier hun.

– Prisen henger høyt

Trulsen fikk tildelt pris innen kategorien viser/folkemusikk. Og det er ikke bare heder og ære som kommer med prisen. Hun får også tildelt 50.000 kroner.

– Jeg hadde aldri hørt om prisen før. Jeg googlet litt, og fant ut at det er veldig mange flinke folk som har vunnet før. Dette er en pris som henger høyt. Man går jo ikke rundt og tror at man skal få priser. Jeg ble fryktelig glad og litt forvirret, sier hun.

Nytt soloalbum

Juryen trekker blant annet fram Trulsens soloarbeid, samt suksessen med Hekla Stålstrenga hvor Trulsen er vokalist. Bandet ga 3. desember ut sin første juleplate og om få uker legger de ut på turne. I tillegg er hun akkurat ferdig med innspilling til sin andre soloplate.

– Soloplata kommer ut i februar og jeg skal ut på turne, så hver ei krone fra prisen går til dette. Det kommer bestandig godt med ekstra midler i denne bransjen, sier Trulsen.