Etter at billettsalget startet mandag morgen hadde rundt 600 mennesker vært innom Aurora kino Fokus mellom klokken 08.00 og 12.00 for å sikre seg billetter til årets TIFF.

I forhold til i fjor ble det solgt nærmere 50 prosent flere billetter på morgensalget. Det var mulig å kjøpe billetter i syv billettluker i tillegg til tre automater. Til tross for økt pågang, var størstedelen av billettkøa tatt unna rundt klokken 10.30. Resten av formiddagen var det et jevnt sig med folk, skriver TIFF i en pressemelding.

Det var en viss spenning da nettsalget startet klokken 12, ettersom systemet tidligere år har brutt sammen. På grunn av pågangen gikk det ifølge TIFF tregt i starten, men folk fikk likevel kjøpt billetter, om enn sakte, men sikkert, heter det i pressemeldingen.

Til åpningsfilmen var det bare noen få billetter igjen, og TIFF-ledelsen regnet med den ville bli utsolgt i løpet av mandagen.

– Vi opplevde at billettsystemet gikk litt tregt i starten fordi det var så stor pågang. Vi fikk noen tilbakemeldinger fra publikum om feilmeldinger, men folk fikk kjøpt billetter. Det er fantastisk med en slik mottakelse, det er like spennende hvert år. Stor takk til vårt ivrige og samtidig tålmodige publikum, sier administrativ leder Astrid Aure.

Tromsø internasjonale filmfestival starter 15. januar og er den 28. i rekken.