Det var i i forbindelse med hans norgesturné «Northern Lights Tour 2018» at den nederlandske stjerna gjestet Ishavsbyen.

Da iTromsø ankom Fløyahallen fredag kveld, var det tydelig at folk var i feststemning og klar til å oppleve Tiësto fra scenen. Her ble publikum møtt av et tåkelignende røykteppe og et hav av folk. Blinkende sko og glow sticks, til og med blinkende briller, satte en rave-aktig stemning i god tone med techno og trance-DJ-ens stil.

Elektrisk stemning

I det lysene senker seg, jubler publikum forventningsfullt. Fargerike lys skyter ut fra scenen idet musikken starter. Den runger så høyt at man kjenner det dirre i brystet og riste i gulvet. Adrenalinet kicker inn og Tiësto presterer raskt å fange sitt publikum i den euforiske transen han er berømt for.

Mobiltelefoner stikker opp over publikumshoder for å fange showet, men det glimter også i blitzer fra selfier. I det beaten dropper, spretter publikum opp og ned. Tiësto klarer å holde stemningen i taket, til stor jubel og glede for de mange smilende ansiktene som står ved scenen.

– Like magisk hver gang

Litt lenger bak i lokalene, like ved pølse- og øl-baren, møter iTromsø på Camilla Gustafsson fra Finnmark. Hun har vært fan av Tiësto siden hun hørte låten "In my memory" for første gang på tidlig 2000-tallet. Gustafsson forteller at hun smeltet for artisten umiddelbart og sammenligner like godt trance-DJ-ens musikk med nordlyset:

– Det er slik som med nordlyset. Selv om vi har sett det hundre ganger før – det er jo nordlys i Finnmark hele tiden – så venner man seg ikke helt til det. Det er like magisk hver gang, utbryter Gustafsson.

Hun legger til at også stil og sjanger har mye å si, men at musikken er anvendelig, og ikke minst veldig fengende.

– Jeg kan høre musikken hans uansett hva jeg driver med. Enten jeg ligger på sofaen og slapper av eller danser rundt i huset.

– Folkelig

Gustafsson synger med idet en ny sang starter, og hun er ikke er den eneste. Selv over de dundrende høyttalerne, høres stemmer fra publikum som synger med på refrenget.

På spørsmålet om hva Gustafsson synes om konserten i forhold til andre hun har vært på, svarer hun:

– Det er litt vanskelig å bedømme, siden han ikke har vært på så lenge, men jeg kan si at jeg synes lyden virker dårligere. Uansett så lager jo Tiësto show! Det er også noe med måten han ser på alle og får alle til å føle seg på. Det gjør ham så folkelig. Det jeg er mest fascinert av er Tiësto i seg selv. Jeg mener, han er nesten 50 år gammel og holder fortsatt på med musikk som dette!

Camilla Gustafsson var ikke den eneste som koste seg under fredagens Tiësto-konserten. Erling Estersten gir begge tomlene opp:

– Stemningen er bra! Jeg liker musikken, det er gode beater og er bra å høre på, sier han.

En jentegruppe skriker «Dritbra!» til spørsmål om stemningen, mens andre er for «inne» i musikken til å ville svare.

Overrasker fra scenen

Tiësto leverer et spenningsspekket show som ikke bare består av virkningsfulle lys- og videoeffekter. Man overraskes brått av flammer som skytes opp fra scenen idet beaten dropper. Det utløser vill jubel blant publikum. De nærmest scenen kan faktisk føle varmen i ansiktet. Det er ikke siste gang Tiësto overrasker.

En time inn i konserten på en av hans hitlåter; miksen av "Faded", skytes konfetti ut fra scenekantene og regner ned over publikum. Det ligner tusenvis av små, hvite sommerfugler som svermer over hodene deres.

Igjen fylles Fløyahallen med ivrige rop som fortsetter utover kvelden. Slik holdes stemningen oppe gjennom det som bare kan beskrives som en vellykket konsertopplevelse. Jeg må si meg enig med Camilla Gustafsson: «Tiësto er kul!».