THÅSTRÖM:

«Den morronen»

(Razzia/Sony)

Årets desidert beste plate, og det albumet jeg har hørt mest på I hele år. Thåström er for alvor tilbake og leverer. Dette må da være drømmebookingen til Bukta snart?

DEERHUNTER:

«Fading Frontier»

(4AD)

Har fulgt med på dette bandet siden albumet ”Halcyon Digest” i 2010. Mye har forandret seg siden da, men på ingen måte i feil retning. ”Fading Frontier” inneholder mange hits, men står seg også som et solid album.

SIGUR RÓS:

«Cirque»

(Krunk Records)

Endelig tilbake etter “Kveikur”-plata i 2013. Denne gangen med et deilig intstrumentalalbum. I 2016 skal islendingene gjøre to konserter i Norge! Vi gleder oss!

TAME IMPALA:

«Currents»

(Interscope Records)

Umulig å lage en liste uten årets mest omtalte plate. Australiernes tredje album er allerede prisbelønnet i både kåringer og på salgslistene. En av årets sterkeste plater.

LOS PLANTRONICS:

«Surfing Times»

(Jansen Recordings)

Det mest fornøyelige albumet fra Norge i år, som inneholder intet annet enn en coverversjon av ”Mary Lou”! Death Surf-bandet fra Oslo viser nok en gang at de lager fest både på scene og på plate.

THE GOOD, THE BAD AND THE ZUGLY:

«Hadeland Hardcore»

(Fysisk Format)

Åpner plata med et ambisiøst Turboneger-riff og fortsetter med deilig norsk hardcore. Vi gleder oss til fortsettelsen.

DANIEL NORGREN:

«Alabursy»

(Superpuma Records)

En fantastisk reise gjennom Daniel Norgrens album bør alle unne seg. Selv om svensken har rukket og gjort hele to album i år, er ”Alabursy” det sterkeste Norgren har gjort siden ”Black Vultures” i 2011.

ANNELI DRECKER:

«Rocks and Straws»

(Rune Grammofon)

Imponerende tilbakemeldinger og liveshows! Et must på lista fra Tromsøs egen Anneli Drecker, som endelig leverer i solo-format.

MELISSA HORN:

«Jag går nu»

(Sony Music)

Rykende ferskt album fra svenskenes favorittdame. Definitivt ikke hennes beste album, men inn på årets liste over mine favoritter kommer hun.

THE LIBERTINES

«Anthems for Doomed Youth»

(Virgin Emi Records)

Deilig britisk rock fra Pete Doherty, som viser at gutteaktig sjarm fortsatt fungerer. Lekende og friskt fra bandet, som bare har skvist ut tre studioalbum på 13 år.

Beste konserter

deLillos, Studentsamfunnet Driv:

En forferdelig snøstorm gjorde at konserten med deLillos ble utsatt i halvannen time. Ikke veldig dramatisk, tenker du, men fra Lars Lillo Stenberg landet på Tromsø lufthavn, og til bandet sto på scenen, gikk det ikke mer enn en time før første akkorden slo ut fra anlegget på Driv.

De heldige som hadde tatt turen til Driv fikk oppleve høydepunktene fra hele katalogen, ettersom bandet feirer 30 år som band i år.

Ondt Blod, Karlsøyfestivalen:

Gutta fra Finnmark blåste meg rett og slett av banen med deres riffbaserte hardcore. I tillegg spilte de midt på natta på Karlsøyfestivalen, hvor de garantert vekket samtlige på øya, som av en eller annen grunn hadde tatt tidlig kveld. Meget lovende fra de unge gutta.

Femme Brutal goes country! (The Northern Belle):

11. juni på MIR i Oslo observerte jeg Stine Andreassen og de andre to kvinnelige medlemmene fra The Northern Belle opptre, uten guttene sine i bandet. Det hele ble en frisk aften fra de glade countrymusikantene, som tydelig er inspirert av First Aid Kit, Townes Van Zandt og Jenny Lewis. Det hele ble en aften jeg sent glemmer.

ONDT BLOD Foto: Kent-Einar Myreng
FEMME BRUTAL Foto: Kent-Einar Myreng
delillos: Foto: Kent-Einar Myreng