«Horns» har fått gått sin seiersgang på stereoanlegget hjemme, i bilen og på jobb den siste uka og blir bare større og mer interessant for hver runde. Ikke minst fordi dette er den siste delen av en konseptskivetrilogi (det var et nytt ord for meg) og forteller historien om en ensom vandringsmann og hans ferd mot hevn og sin sjels frelse.

Åpningssporet «Burn Your Halo» setter standarden. Elektrisk deltablues drevet fram av primale trommer krydret med munnspill og allsangvokal. Hadde dette oppsummert There Will Be Bloods musikk hadde det for så vidt vært greit, men de er så mye mer.

Selv om gleden over å få spille høyt og brutalt er det første man legger merke til – her er til og med vokalen overstyrt!, er dette bare virkemidler Davide Paccioretti (gitar, vokal, munnspill) Riccardo Giacomin (gitar) og Mattia Castiglioni (trommer) gjemmer sine sofistikerte arrangementer bak.

LES ALLE Feedbacks anmeldelser

Bare lytt til hornarrangementet på «Fire», pianoklimpringa på singelen «Undertow» og vokalharmoniene på den overraskende negro spiritualen «Blind Wandering» og du vil forstå hva jeg mener. Dynamikken som oppstår hvor det primale og cerebrale møtes gir en ekstra dimensjon til musikken som fungerer like godt til fest som til en stille stund med øreklokker.

Hvis du klarer å sitte stille, vel å merke.

For min egen del må jeg vel erstatte kontorbordet hvor jeg har slått takten til denne plata. Her nytter det ikke med lufttrommer. Det må full kontakt til! Og høyt volum (aller helst 11) er heller ikke å forakte. De blir garantert å lage både bråk og liv på Bukta.

There Will Be Blood er for øvrig ikke bare et stimulerende bekjentskap på grunn av sine tekster og musikk. Sjekk ut «Posters» på deres hjemmeside for noe av den tøffeste plakatkunsten jeg har sett på lenge.

PLAKATKUNST: Dette må nesten være en av de tøffeste plakatene jeg har sett på lenge!
GOATBOYS: There Will Be Blood er faktisk fra Italia! Det skulle man ikke tro med deres forrykende blanding av gospel, stoner rock, deltablues og negro spirituals. Foto: Pressefoto