Heidi Solheim er ute med ny barnemusikk. Hennes andre album i serien «Dinosaus» viser at hun er en artist som tar på alvor både barna og barnet i oss voksne.

For snart tre år siden ga Solheim ut si første barneplate. «Dinosaus» ble mottatt med stor entusiasme fra både små og store som elska friskheten både i musikken og tekstene.

Nå følger hun opp med «Dinosaus og Lortefall» i samme gate. Hun tar både i tekst og musikk barnet i oss på alvor. I tekstene er det plass til både humor, store doser fantasi og alvor.

Hun tar opp alvorlige temaer som blant anna mestring, fremmedfrykt og kjærlighet. Sangene «India» og den flotte mangespråklige «God natt» kan stå som gode eksempler på dette. Hun finner nye vinkler å se virkeligheten fra (som i «Asfaltarbeiderblues» og «Fru Meitemark – Dronningen av Hagen») og gjør det i en herlig blanding av alvor og skjemt.

Rock og blues

Musikalsk sett befinner Heidi Solheim seg også i denne sammenheng stort sett i det samme landskapet som vi kjenner henne fra andre sammenhenger. Oftest beveger hun seg i grenselandet mellom rock og blues – av og til mer av det ene, andre ganger av det andre.

Men her er også innslag av god gammel 1970-talls disko da ennå konvensjonelle instrumenter som gitar, bass, trommer og keyboards dominerte lydbildet.

I før nevnte «Fru Meitemark – Dronningen av Hagen» tar hun imidlertid et steg til sides og kaster oss ut i en artig operalignende melodi som på en fin måte understreker de uvante vinklingene i teksten.

Heidi Solheim er en vokalist med sjeldne kvaliteter og en utrolig kontroll over de virkemidler hun til ei hver tid velger å bruke.

Godt band

Og for å få det til å blåne, rocke og swinge av musikken, har hun all mulig hjelp fra et solid band med musikere vi stort sett kjenner også fra andre sider av hennes musikalske univers, som Ole Morten Indigo Lekang, Åsmund Wilter Kildal Eriksson og Espen Elverum Jakobsen.

I tillegg til å ha et solid grep om produksjonen, medvirker også Trond Nedberg som musiker. Vi hører Halvor Lillesund og Christoffer Mathisen.

I tillegg til dyktige musikere, har hun også med seg et flott barnekor på to sanger og på avslutningssporet deltar hele åtte vokalister fra forskjellige land og på forskjellige språk.

Resultatet er et virkelig flott album.